Sidor

söndag 23 september 2012

Fått mycket gjort idag!

Det känns faktiskt som om jag fått ovanligt mycket gjort idag. Jag började med att köra in 5 kärror ved och eldade så att det nu är varmt och skönt! Därefter började jag jobba i sadelkammaren.

Såhär såg det ut före:
Omålade, mörka väggar
Taket
Jag började med att ta bort det hemgjorda gallret framför fönstret (minns när jag och pappa monterade dit det veckan innan jag fick hem min första häst 1993). Sedan var det bara till att börja måla. Det gick så himla bra. Snabbt och smidigt. Största delen av taket gick att rolla. Jag målade också väggarna när jag ändå höll på.

Färgen jag använder är väldigt snabbtorkande så när jag hade fått i mig lite lunch kunde jag gå ut och måla en andra gång. Sedan gav jag mig på den gråa färgen och målade allt det gråa.

Så nu ser det ut såhär:
Taket

Väggar
Jag målade även grått i boxen bredvid Bosse så nu är den snart klar för inflyttning, vilket är bra eftersom jag får en hyresgäst nästa helg:).

Även Älsklingen har jobbat hårt idag. Han har kittat fönstren. Är så himla glad att han gör det, för annars hade det nog aldrig blivit klart! Tyvärr tog kittet slut, men nu är det bara 1½ fönster kvar. Resultatet blir helt fantastiskt!

Älsklingen fixade även lås på sadelkammardörren så nu kommer där inte in några oinbjudna gäster utan att behöva anstränga sig ordentligt! Skönt!


Nu börjar faktiskt sadelkammaren bli klar och jag älskar den där känslan när man nästan är klar, när man så att säga ser upploppet. Jag var i det närmaste frenetisk när jag målade idag, som en duracellkanin! När jag ser slutet blir det på något sätt lättare att jobba och roligare. Nu återstår bara en sista målning av det gråa, vilket jag kommer att göra imorgon efter jobbet. Sedan ska jag skruva upp lite täckeshängare, krokar i taket och skruva ihop lite skåp som jag har köpt på IKEA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar