Sidor

tisdag 24 januari 2012

Stoppkloss i skidspåret...

Idag tog jag mina skidor och åkte till Åkulla för att träna lite längdskidåkning i spåren där. Där är ju elljusspår, så det är tacksamt att åka där när det är mörkt.

Till en början var jag ganska ensam och slapp både ha folk i vägen framför mig samt vara i vägen själv. Det var ju bara ett spår nu när det är natursnö. Dock var snökanonerna i full gång så snart blir det massor av snö där!

Efter ett tag kom en massa folk från OK Nackhe (en orienteringsklubb i närheten med massa vasaloppsåkare) som hade en väldigt fart och jag blev omåkt flera gånger. Vid ett tillfälle hörde jag att jag hade folk bakom mig, men tänkte att de åker väl om ända tills någon sa "Det är svårt att åka om i den här snön" och då fattade jag piken och åkte åt sidan så att "proffsen" kunde åka förbi.

På fjärde och sista varvet var det några som var ännu mer amatörmässiga än jag som trillade i en backe, hade inte vett att flytta på sig så jag fick stanna upp tills de kommit undan eftersom jag inte ville köra på dem. När jag kommit förbi där var det en person som hade tagit av sig skidorna för att gå ner för den "värsta" backen, som visserligen innehåller en sväng, men knappast är någon världscup-backe. Så det var ju skönt att det inte var jag som var värst iaf...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar