Sidor

söndag 8 januari 2012

På hästryggen är jag lycklig!

Idag fick alltså äntligen mina hästar komma ut och jag fick äntligen komma upp på hästryggen! Det började dock inte så bra, när mina kära djur passade på att lägga sig ner och rulla sig i värsta leran när jag visade mig med grimskaften i högsta hugg. MORR!Jag försökte schasa iväg dem så att de inte skulle lägga sig, men det brydde de sig minsann inte om!

Garboso var först ut och stallgolvet var helt svart av jord och lera när jag hade borstat av honom. Eftersom leran räcker hästarna halvvägs upp på benen så spolade jag av hans ben i vattenslangen. Duktig som han är stod han helt still och lät mig göra mitt jobb. Duktig häst!

När jag till sist fått bort det mesta av lera och skit sadlade jag honom och tog med honom ut i paddocken. Helt otroligt att man kan rida i paddocken nu. Ja, underlaget är väl inte det bästa, men det duger till att skritta och trava i lite grann, vilket ändå är det som står på schemat just nu.

Först longerade jag honom och då har han bara en gångart, nämligen galopp. Så han for runt, bytte bakbenen hit och dit och gick omväxlande i korsgalopp och riktig galopp. I högervarvet provade han även förvänd galopp. Några CP-ryck fick han också då han hoppade och studsade. Som tur är blir han ju snabbt trött nu när han inte har någon kondition.

Efter longeringen satt jag upp. Det tog lite tid innan han stod still. Jag har alltid varit mycket noga med att mina hästar ska stå still när jag sitter upp och har lite knep för det. Eftersom jag alltid använder pall, brukar jag ställa hästen i ett hörn med rumpan bakåt så att han inte kan backa och så ställer jag pallen bredvid så att han inte kan gå åt sidan. Detta för att slippa bli ivägdragen när man sitter upp, inget kul!

Det gick bra att rida, han var avslappnad efter longeringen. Vi jobbade först i skritt. Det hände hela tiden saker, jag gjorde många halter, volter, ökningar och minskningar, sidledsförflyttningar, ja allt jag kunde komma på. Det blev även lite trav och då var det många avbrott och volter för att få honom att lyssna. Han skötte sig mycket bra och jag avslutade med en liten promenad/avskrittning som också gick bra. Så jag var mycket nöjd med honom! Alltid lika kul att rida den hästen!

Efter att ha intagit en snabb lätt lunch var det dags för Pelle och uteritt. Det var uppehåll idag, men lite snålblåst och inte så varmt, jag frös en del om benen och fötterna, men det glömde jag bort när jag äntligen fick rida! Pelle var pigg och glad som vanligt och när vi kom till en grusväg där vi brukar trava satte han av i trav. När vi korsade bäcken som är rätt full med vatten och skvalade högljutt så fattade han galopp och sprang glatt iväg. Jag fick knappt stopp på honom:). Sedan svängde vi in på en gärdsväg och där fortsatte han att trava ända tills han kom på att det var jobbigt och började med sin "högfärdshosta". Sedan fick han skritta resten av vägen. Även han skötte sig fint, det enda som var lite "farligt" var en stenhög som låg på en väg som någon använt till nyårsraketerna. Han blåste upp sig och bestämde sig till sist för att ändå gå förbi, eller snarare SPRINGA förbi. Tokhäst:).

Det var riktigt härligt att komma ut med hästarna igen! Nu är jag faktiskt riktigt sugen på att komma igång med dem igen så att man kan ta långa uteritter och galoppera på grusvägarna med vinden vinande i öronen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar