Sidor

tisdag 3 januari 2012

Ponnyakuten är tillbaka!


Igår kollade jag på första programmet av Ponnyakuten säsong 3 (som av någon anledning inte går att se nu???). Ojojoj, vilka snälla hästar jag har som jämförelse!

En ponny (som ägaren valde att leda i för stor grimma och grimskaft) roade sig med att dra iväg matten dithän den själv ville och slutade med att rymma och springa runt hela casting-platsen i full galopp. Ett kedjegrimskaft eller träns kanske hade ökat chanserna för den lilla ryttaren att hålla kvar sin häst och få något att säga till om?

En annan ponny lade sig helt sonika ned när den tyckte att arbetet blev för tråkigt/jobbigt. Intressant reaktion…

En tjej hade problem med att komma upp på sin ponny, vilket hon dock lyckades med varpå ponnyn okontrollerat rusar ett antal varv i paddocken runt hinder och mot staket. T.o.m. Tobbe Larsson såg skärrad ut när hon äntligen fick stopp på ponnyn.

Som i tidigare program är det VÄLDIGT många människor som har problem med att lasta sina hästar. De små barnen försöker dra in ponnyerna i transporterna medan de totalt okunniga föräldrarna står utanför släpet och blir nedsprungna eller sparkade på. Fullkomligt livsfarligt, alltså. Det var en tjej som hade problem med att hästen fick panik så fort de lämnade transporten, dock visade den inte det där och då och Tobbe tyckte att det mest var folket runt omkring som hade panik. Men när de skulle åka ifrån castingen började ponnyn stegra och hålla på o transporten, varpå ponnymamman skulle bege sig in i transporten med en häst med flaxande framben, inte vidare smart och Ponnyakuten fick säga åt henne att akta sig för att hon inte skulle bli skadad.

Många ponnyer och ryttare med många problem den här gången också, alltså. Och som tidigare kan jag inte låta bli att undra VARFÖR KÖPER FOLK DE DÄR TOKIGA DJUREN???? Som till exempel ponnyn Star som var med i PA 2. Den fullständigt okontrollerbara ponnyn som bara stod och studsade den är såld till någon ny stackars ryttare. Visst, Star kan hoppa, men hans problem har man ju lätt kunnat studera i PA och det är ju ingen ponny jag skulle lägga några pengar på. HÄR kan man se hur det går för den nya ryttaren. Ingen förändring alltså


1 kommentar:

  1. Hej!:) Vet att många fler än du kommer reagera på grimman. Men det var nödläge så vi var tvungen att ta den. Och tro mig, hon är inte bättre för att jag har en grimma som passar, dock vet jag ju att man ska ha en grimma som passar dem.

    Varför jag inte har träns är ju för att jag ska visa mitt problem. Hon är mer kontrollerbar med träns, även om hon är jobbig då också. Men vi var ju där för att visa vårat problem och därför hade jag grimma! :)

    Varför jag inte har kedjegrimskaft är för att det inte hjälper så speciellt mycket. Hon sticker ändå, och jag vill inte att hon ska riva upp hela käken.. Visst har jag bättre kontroll, de har jag, men hon sticker fortfarande med det. När jag tar tag i henne med kedjegrimskaft så brukar hon oftast hålla på och stegra en massa, så det är en till anledning varför jag inte använder det.

    Sen ska man ju kunna hantera sin häst med grimma, vilket Tobbe sa många gånger till mig!:)

    Tycker din blogg är väldigt bra och rolig att läsa!

    / Tilda

    SvaraRadera