Sidor

tisdag 17 januari 2012

Idag händer det!

Bokade klipptid igår och fick tid redan idag. Först tänkte jag PANIK - nu MÅSTE jag bestämma hur jag ska ha håret. Kort eller bara ta topparna? Sen tänkte jag att det kanske är bättre att inte ha så mycket tid på sig att tänka, utan bara göra.

En sak har jag bestämt, det blir så pass kort att det för första gången på ca 10 år kommer att synas att jag faktiskt har klippt mig. Men sen är ju frågan HUR kort?? Det finns ju så många alternativ, men när jag tänker kort tänker jag nog någonstans vid öronen eller vad man ska säga. Det är ju svårt att veta hur det kommer att bli med kort hår. Kommer nog att kännas tomt i nacken och huvudet blir nog lite lättare att bära:).

Jag tror inte att jag kommer att sakna mitt långa hår. Visst kan man göra roliga grejer när man har långt hår, men jag har absolut ingen talang för det där med frisyrer, utan det är oftast utsläppt, hästsvans eller snedfläta, så jag gör i princip ingenting med mitt långa hår. Det går att locka om man nu hade haft ett normalt hår som svarar på lockning. Det gör inte mitt hår, det blir bara ännu rakare. Ändå finns där ett visst självfall, men försöker jag öka på det så blir det bara platt.

Sen finns det ju vissa saker som blir mer praktiskt med kort hår. T.ex. att håret inte kan fastna i säkerhetsbältet och följa med in i rullen när det rullas upp. Att det inte fastnar i bildörren när det blåser ute, man stiger in i bilen och håret flyger iväg. Man slipper doppa det i maten eller - ännu värre - få med det med maten in i munnen...Kort hår torkar betydligt snabbare. Mitt hår torkar inte över natten om jag går och lägger mig med det blött. Flätar jag det kan det hålla sig fuktigt en hel dag. Det är också lite irriterande med en flaxande hästsvans baktill när man tränar.

Det jag ser framför mig nu är en kort, smidig frisyr som går att variera. Inte kill-kort, utan lite öronlånga partier. Kort i nacken. Det får inte bli en "svamp-frisyr" där håret ser ut som en svamp, det gillas inte! Magnus var lite orolig för att jag skulle se ut som en tant. Så tantfrisyr får det inte bli! Ja, det är verkligen inte lätt. Förhoppningsvis har min duktiga frisör någon bra idé på vad som skulle kunna funka….

Här kommer lite bilder på mitt långa hår, som ikväll är ett minne blott:)
2012-01-16

Nyklippt 2011-10-08

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar