Sidor

fredag 13 januari 2012

Biggest Loser - klar förbättring!


Jag såg ju Biggest Loser igår kväll igen, andra avsnittet den här gången. Och jag måste säga att jag blev positivt överraskad över några saker. Man fick se vad deltagarna skulle äta, dock var det lite otydligt exakt vad det var för grejer. Men all mat såg ju väldigt aptitlig ut och det var ju bara "normala" saker (förutom de där obligatoriska äckliga bönorna då) som de flesta kan äta utan att kräkas.En annan grej som också var bra att de som blev utröstade fick en chans till genom att de kommer att få hjälp hemma och sedan få duellera mot ett annat par och på så sätt ha chans att komma in i tävlingen igen.

Jag måste säga att jag är djupt imponerad av ALLAS viktnedgång! Det var ju inte någon som hade misslyckats där. Dock blev det, som jag skrev om igår, så otroligt fel när de som var "sämst" hade gått ner 3,6 kg var och ändå hamnade sist. 3,6 kg på en vecka är JÄTTEBRA! Det ska man vara riktigt nöjd med! De som var näst sämst och också hamnade under strecket hade gått ner 7,5 kg var, vilket också är superbra. Egentligen hade det nog varit bättre om alla deltagare hade fått vara med alla veckor på campen, vägas varje vecka, men utan att få reda på vad de väger eller hur mycket de har gått ner. Istället kunde de fått en indikation på om de gått ner, gått ner mycket eller gått upp. Det blir så himla sifferstyrt annars.

Den deltagare som hade gått ner mest var Ralph som hade förlorat hela 17,6 kg. Det är enormt mycket, även om man har en utgångsvikt nära 170 kg. Det som var riktigt intressant med hans viktnedgång var att han var i så dåligt fysiskt skick med risk för hjärtinfarkt att han fick inte träna lika hårt som de andra gjorde. Istället gick han på löpband och ute med stavar. Och rörde på sig längre tid än de andra deltagarna. Jag tror att han har en riktigt god chans att gå ner sin vikt och hålla kvar den på en hälsosam nivå. Hans träning var inte alls lika påfrestande för kroppen och jag skulle gissa att han inte alls hade lika ont i kroppen som de andra som fick kämpa stenhårt både konditionsmässigt och styrkemässigt.

Den kvinna som gått ner mest under vecka var Linda med hela 7,9 kg. Ett fantastiskt resultat! Jag kan inte komma ihåg att jag någonsin sett ett sådant bra resultat för någon kvinna i de Biggest loser-program jag har sett, inte ens den amerikanska versionen, så det var verkligen imponerande. Överlag var resultatet mycket bättre den här säsongen än den tidigare svenska säsongen. Det hade varit väldigt intressant att veta vad det beror på. Hade deltagarna "fuskat" och druckit en massa vatten innan första invägningen för att väga mer? Det är i så fall ändå grymt imponerande viktnedgångar. Det ska bli väldigt spännande att se hur det ser ut vid nästa invägning, då tror jag inte att resultatet är lika bra. Men det kommer ju säkerligen ändå att vara jättebra.

1 kommentar:

  1. SV: nej jag har inte fått någon info om att du svarat på mail vad jag märkt

    SvaraRadera