Sidor

fredag 11 december 2020

Kalle testar nytt bett!

I onsdags fick jag hem ett nytt bett från Fager bits. Modellen Alexander med vingar. Jag hade förhoppningar om att det skulle ligga mer still i munnen på honom och därmed göra honom lugnare i munnen. Han håller ju på ganska mycket med bettet, biter på det, flänger med huvudet, slänger ut tungan, så jag försöker hitta något som han kan bli mer bekväm med.


Vi red till ridhuset i vanlig ordning och Kalle tyckte att det fanns lite läskigheter på vägen. Han är inne i en lite mer "spooky" period nu verkar det som. Han är ändå lugn, men han tittar på väldigt många saker och kan bli helt fryst eller vända. Men han gör inget dumt, och när vi prövar andra gången brukar han gå förbi.

Han var väldigt fin att rida i onsdags! Det händer så mycket med honom för varje pass jag rider! Han var mycket lugnare i munnen och orkade hålla en stadig form i både skritt och trav en längre tid. Det var egentligen bara vid ett tillfälle som han flängde runt med huvudet och det var i traven.

Galoppen var superfin! Vi började i vänster (den svåra) och jag började i lite lätt sits, han galopperade lugnt, runt och fint och jag kunde sätta mig ner och faktiskt styra honom och reglera honom lite grann. Så härligt!

I högergaloppen var han ännu finare och blev faktiskt lite mer rund i formen och balanserad. Så häftigt! Han utvecklas så enormt mycket nu och det är superkul! Jag tänker faktiskt att han ska få hoppa lite nästa vecka, tycker att det börjar bli dags för det nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar