Sidor

onsdag 23 december 2020

Bosse 5½:a

Bosse var superfin i helgen när vi tog en rejäl skogsrunda. Han älskar verkligen att galoppera på nu och han är så himla pigg och framåt. Så kul! Han orkar också så himla mycket nu, det är bra tryck i honom!

Igår var vi i ridhuset på kvällen. Det hann bli rätt sent faktiskt, jag var inte där före kl 20 i alla fall!

Jag var sugen på att hoppa lite (som alltid, han är ju så kul att hoppa med!) och jag tänkte att han skulle få hoppa en 5½:a. Det innebär att man har en travbom, 2,2 meter framför ett kryss och sedan 5,5 meter fram till en oxer. Bosse behöver dock närmare 6 meter för att få plats.

Det är en väldigt bra övning som gör det lätt att höja upp eftersom man alltid kommer rätt på oxern. Ger självförtroende både till häst och ryttare.

Bosse var väldigt fin att rida fram. Supermjuk i sidorna, lyhörd för alla hjälper. Rund och fin i galoppen. Pigg och framåt. Han blir ju extra glad när han får hoppa, han älskar verkligen det!

Vi värmde upp på några mindre kryss i trav och det gick fint. Sedan red vi på 5½:an som var uppställd på medellinjen. Jag slogs av hur enkelt det var att få honom att svänga på de tio meter som det blir på halva ridhuset. Det kunde han inte göra för ett år sedan!

Han hoppade så himla lugnt och balanserat i kombinationen, så jag höjde upp rätt så med en gång. Vi hoppade 85 cm på oxern, 95 och 105.

När vi kom på 105 första gången blev han lite seg. Han vill gärna fatta galopp innan bommen och då blir det för trångt för honom fram till oxern, så därför håller jag i honom, men då fattade han inte galopp där han skulle och han var på väg att försöka travhoppa oxern, men där kände vi båda att "detta går inte" så vi svängde åt sidan.

Nästa gång gick det bättre. Han fick verkligen ta i och hoppa upp sig och han tyckte nog att det var kul för han skakade på huvudet efteråt och busade lite!

Han kom lite segt igen tredje gången och då bestämde jag mig för att sänka ner till 80 cm för att avsluta med ett schysst språng. Jag kände nämligen att han tappade bjudningen lite och det vill jag absolut inte att han ska göra, så bättre att ta ett steg tillbaka och göra det lätt för honom igen.

När vi kom på 80 cm kändes det så jäkla lågt! Kul! Och bra tips att faktiskt sänka hinder, det är ju sällan man gör det, men det ger faktiskt en känsla av att "det här kan vi" och det gör det hela lite enklare!

Han var superfin och jag var så nöjd med honom!
Dagens övning det högsta vi hoppade



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar