Sidor

tisdag 8 december 2020

Bästa passet hittills med Kalle!

 Igår var jag och Kalle i ridhuset en sväng. Dressyr stod på schemat och fokus var som vanligt GRUNDRIDNING. Det blåste rätt rejält på vägen dit, men Kalle var ändå rätt lugn. Dock blev han väldigt rädd vid "farliga gården" och vände, men efter lite övertalning gick han framåt igen och vi kunde komma vidare.

Väl i ridhuset var han lite sjåpig, spanade på "farliga kortsidan" närmast utgången, "farliga hålet" på långsidan och högen med hindermaterial. Mycket att spana på. Men han var ändå mycket bättre i formen denna gång än någonsin tidigare. När han väl hittade formen i skritten behöll han den på ett helt annat sätt än tidigare.

I traven jobbade vi som i torsdags, volter, lirka med innertygel direkt när han var på väg uppåt med huvudet. Han höll formen väldigt bra i traven också. Det var endast ett tillfälle då han tog bettet och lade tungan över och grejade, men jag red igenom det och sedan var han jättefin!

Vi fattade galopp, först vänster och huvudet for upp, men då lättade jag lite ur sadeln och vips galopperade han som han skulle och fick en jättehärlig rund galopp. Vi tog något varv på volten, ställningen och böjningen är fortfarande svår där, men han gör det bättre och bättre.

När vi sedan gick över och jobbade i högervarvet blev han superfin! Den rundaste och finaste och mest jobb-bara galopp jag hittills ridit honom i. Så härligt! Det är så kul att jag får lön för mödan så snabbt med honom! Det händer så mycket från pass till pass med honom. Det är nästan så att det känns lite för lätt efter allt jobb jag har lagt på Bosse för att få honom att jobba bra i galoppen. Men det är naturligtvis väldigt glädjande att vi gör sådana här fina framsteg!

Idag har jag fått hem ett nytt bett som jag ska prova imorgon. Det ska bli spännande att se om det blir någon skillnad. Berättar mer imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar