Sidor

fredag 11 december 2020

Dressyrträning med Bosse!

 Bosse, Bosse! Vilken fin häst han har blivit nu! Ja, han har väl alltid varit fin att titta på, men nu är han så fin att rida! Varje pass! Jag har ju känt att han har blivit mycket mer positiv, framåt och lyhörd och därför ville jag rida ett dressyrpass med honom för Charlotte igår.

Han hade väldigt bråttom till ridhuset, halvsprang längs Linnarpsvägen :). När vi kom in i ridhuset var han lyhörd och framåt direkt, han svarade på allting framåt! Och även ganska bra bakåt! Jag kunde rida honom i en väldigt fin form och kunde leka med steglängden i alla gångarter.

Charlotte kommenterade att han såg VÄLDIGT fräsch och fin ut och jag kunde bara hålla med! Vi jobbade lite i trav med övergångar till skritt och tempoväxlingar i traven. Jag kunde länga och korta och jag behöver knappt ge några hjälper, jag kan rida honom med små fina hjälper. Vilken skillnad mot när jag fick driva i varje jäkla steg och ta långa diskussioner om ifall det skulle galopperas eller inte!

Vi gjorde samma jobb i galoppen, lite volter, ökningar, minskningar. Och nu börjar man kunna ana en tendens till samling i galoppen. Han är så balanserad och fin! Han spårar på volterna i traven och jag kan hitta den där perfekta  balansen där han är rund runt innerskänkeln och perfekt böjd och ställd i halsen.

Och allting är så himla lätt! Enorm skillnad!

Vi jobbade lite med galopp från skritt också. Vi började i höger varv vilket är svårare för honom och där satte han någon enstaka fattning. Men i höger gjorde han dem superbra! Direkt på skänkel och utan trav emellan! Så duktig kille!

Det enda han gjorde som inte var riktigt bra var när jag skulle jobba honom i högergaloppen och han inte ville gå fram, då gick jag på honom med spöet och då blev han sur och sparkade bakut, men då var han nog lite trött också. Det var ett rätt intensivt pass!

Tänk om det kunde bli såhär i vinter!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar