Sidor

lördag 24 november 2018

Utvärdering Shoesecure

Nu har Bosse använt sina Shoesecure i drygt fyra veckor sedan hovis var här och jag måste säga att jag är supernöjd! Efter år av ständiga tappskor, många gånger endast några dagar efter att hovis har varit här och flera gånger mellan skoningarna verkar jag nu äntligen ha hittat något som funkar!

Såhär såg han ut den 23:e oktober då han var nyskodd:

Nyskodda hovar
Och idag, 32 dagar senare, ser han ut såhär:

Fina hovar!
Skorna sitter som berget! Ingen söm har börjat röra på sig och det finns ingen tillstymmelse till glapp någonstans! Det är helt otroligt!

Det är så skönt att kunna gå ut i hagen och hämta honom utan att behöva fundera på ifall han har skorna kvar eller ej. Att veta att jag kan rida honom precis när jag vill för skorna sitter kvar. Jag bara rekommendera denna lösning!

Jag tycker också mig ha märkt att han inte slår i hovarna i varandra lika mycket när vi är ute på tur längre. Jag vet inte om han har vant sig på något sätt eller så. Jag tänker dock inte riskera någonting och skicka ut honom i hagen utan sina skoskydd!

Det enda som tar ner detta lite grann är att det tar tid att varje dag skruva bort och skruva dit dem. Men å andra sidan mår hans hovar väldigt bra nu när jag kratsar och gör rent dem både morgon och kväll! De är så fina!

Skoskydden har hållit väldigt bra också och de sitter där de sitter, de rör inte på sig. Dock kommer det in lite lera och så mellan dem och hoven, men jag tror att det beror på att jag har gjort hålen så att de har hamnat lite för långt från bakänden av hovarna. Men det funkar bra ändå. Visst slits de, men jag tror nog att vi ska kunna köra med samma par ett tag till innan jag behöver köpa nya.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar