Sidor

lördag 17 november 2018

Bosse i paddocken

Denna höst är verkligen så mycket torrare än förra! Paddocken är hur fin som helst nu! Eftersom jag har varit rätt trött när jag kommit hem från jobbet i veckan (pga alla nya intryck) så blev det aldrig något ridhuspass. Därför ville jag rida i paddocken idag.

Det är rätt trevligt väder. Bara sju plusgrader, men så gott som vindstilla så det är ju inte så kallt ändå.

Jag hade lagt ut lite bommar i paddocken och tanken var att trava och galoppera över dem. Bosse var rätt trög idag också. Jag fattar inte??? Han är klippt, får massor av mat och sover inne om nätterna, men energin ökar inte. Lite trist faktiskt!

Jag fick kicka på honom rätt mycket stundtals för att han skulle gå framåt överhuvudtaget och han var lite motsträvig. Men ibland tände han till och fick lite ärlig framåtbjudning i traven. Skritten däremot var superseg.

Efter lite diskussioner fick jag honom till att galoppera och han hade jättefin galopp idag! Balanserad, kort och reglerbar! Han fick galoppera över bommarna och ibland kom han bra och några gånger stampade han på dem.

Men efter ett tag så kom han så bra på dem och plötsligt kändes det så himla enkelt! Han bara kom perfekt och galopperade så himla fint! Jag var så nöjd med honom!

Han blev så svettig trots att det inte var så varmt och trots att han är klippt så han fick skritta av en kort runda. Jag önskar bara att han hade haft lite mer energi och vilja, det hade blivit så mycket roligare då! Jag får fundera på ifall jag ska lägga till något foder som ger mer energi och se ifall det hjälper.

Duktiga killen!

Selma var med och styrde upp!
En annan som var ännu tröttare var Pelle. Han fick komma ut på promenad, men det kändes mest som om jag släpade runt honom. Jag fattar inte vad det är med de där trötthästarna?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar