Sidor

söndag 25 november 2018

Automatisk grind

Tidigare i höstas köpte jag mig en Feed-x.grind som öppnar automatiskt efter den tid jag väljer att ställa in. Hästarna gick ju på bete länge, en bra bit in i november och det är egentligen först denna vecka som jag har testat den där grinden på riktigt.

Och jag måste säga att jag älskar den! Det är så himla bra att kunna utfodra hästarna flera gånger om dagen utan att behöva vara hemma! De kommer ut i hagen vid halv sex på morgonen, då står grindens timer på sex timmar så så får de nästa omgång hö kl halv tolv och så får de nästa omgång när jag kommer hem och sista omgången på kvällen innan jag går och lägger mig.

Grinden fungerar kanon och den öppnar när den ska. Hästarna går in i extrahagen och äter när grinden öppnar. Mycket bra! Det bästa med den här grinden är att den är väldigt enkelt konstruerad och det finns inga batterier eller mekaniska grejer som kan frysa eller påverkas av väta. Mycket bra!

Jag tycker mig märka att hästarna har blivit lugnare när jag tar in dem på kvällarna. De är ju inte lika hungriga längre såklart. Det blir inte heller lika panikartat att hinna hem någon speciell tid efter jobbet för att de behöver komma in, vilket är väldigt skönt, tycker jag!

Det känns mycket bättre också att kunna ge dem mat med jämnare mellanrum än tidigare. Så jag kan väl bara säga att jag är helnöjd såhär långt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar