Sidor

lördag 17 november 2018

Förberedelser för vinter

Denna morgon vaknade jag halv sju, tidigt som vanligt. Det är ändå 1,5 timmes sovmorgon jämfört med när jag går upp på vardagarna.

Nu har temperaturen sjunkit ned under tio grader och så kommer det att se ut kommande vecka enligt SMHI, så nu kommer inte gräset att växa mer. Det är dags att stänga sommarhagen och börja ge hästarna hö ute i vinterhagen istället för att låta dem beta.

Så medans de åt sin frukost gick jag ut och stängde grinden till vinterhagen, tog bort länken mellan staketen och så bar jag ut hö-baljorna.


Grinden stängd

Häbalja nr 2 på plats

Höbalja nr 1 på plats
Höbaljorna är avsågade plastkuber som vi har fått av en snäll person. De är perfekta att lägga höet i. Där finns ett hål där locket har suttit så att regnet kan rinna ur och de minimerar spill av hösilaget.

Laddad med hösilage
Hästarna blev väldigt upprörda över dessa "monster" som låg i hagen när de kom ut! De sprang runt och trumpetade och Bosse gick serpentinvägar upp mot baljan som låg uppe på kullen. Fruktansvärt farlig var den minsann!

Efter ett tag fick de syn på att det låg hö i det farliga monstret och då insåg de att de kanske var bra de där baljorna. Senare stod de lugnt och åt. Jag är nöjd med baljorna i alla fall. När jag tog in hästarna kollade jag hur de såg ut och då hade hästarna ätit upp allt som hade legat i baljorna och det var endast några få strån som låg runt omkring baljan. Så det verkar som om det funkar som jag har tänkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar