Sidor

söndag 25 november 2018

Söndagsritt

Idag vaknade jag tio över fem på morgonen.... Helt normalt? Jag somnade iofs redan vid sju-tiden i soffan igår, så jag gick och lade mig rätt tidigt, någon gång vid tio.

Jag låg kvar och drog mig till strax innan sex så när klockan var halv åtta och det började ljusna hade jag fixat stallet.

Det är helt perfekt att vakna så tidigt! Jag kan fixa stallet medans det är mörkt och nyttjar den ljusa delen av dagen maximalt.

Strax efter tio tog jag in hästarna igen för att rida Bosse en runda. I planen låg en runda som vi inte har ridit på flera år, så det skulle bli lite spännande att se hur han reagerade på den.

Eftersom det bara är någon plusgrad idag hade jag klätt på mig ordentligt. Underställ, långärmad tröja, fodrade ridbyxor, vinterjacka, mössa, kjol och vinterhandskar. Jag ska minsann inte frysa! Jag har också klätt på rumpvärmaren på sadeln för att slippa frysa om rumpan!

Rumpvärmare

Kjol och vinterstövlar
Vi traskade upp till Spekås och red förbi Gamlens gård. Det har vi inte gjort på jättelänge så där var väldigt spännande tyckte Bosse. Han hade faktiskt mer energi idag än på väldigt länge, så det var ju helt underbart kul!

Vi traskade ut på vägen till Östra golfbanan och vidare in i skogen mot Bexells stenar. Tyvärr har den vägen asfalterats en längre sträcka än förut, men Bosse fick trava på asfalten för att bygga muskler även på hårt underlag. Variation är A och O när man tränar oavsett om man är människa eller häst!

Han var pigg och nyfiken och tittade på lite grejer, men tänkte hela tiden framåt och var jättefin! När vi äntligen fick grus under hovarna fattade han vänster galopp på kommande och galopperade på jättefint i backarna. Han tyckte det var hur kul som helst! Och var faktiskt rätt på i galoppen. Men han gick också att reglera jättebra.

Det var verkligen en fröjd att få rida honom idag och jag är så glad att han har fått upp energin igen! Hoppas verkligen att det håller i sig även i ridhuset framöver så att han är lite mer framåt där också.

Vägen hem tog vi genom skogen och där var han rätt trippig. Han hade hunnit bli genomsvettig trots den låga temperaturen ute och trots att han är klippt och han torkade inte när han var lite stressad. Men till sist när vi närmade oss hemmet lugnade han ner sig och när vi kom hem var han i alla fall torr där han är klippt.

Jag var supernöjd med honom idag! Kul runda!

Genom skogen

Genomsvettig

Sen kom solen

Mer sol

Skuggan

Dagens runda
Enligt Eguilab-appen blev det bara knappt tre minuter galopp. Jag är tveksam till ifall det verkligen stämmer då det kändes som rätt mycket galopp ändå. Det kändes också som att det var betydligt mer än tio minuter trav... Jaja, kul att logga rundan i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar