Sidor

söndag 11 november 2018

Ulvanstorp

Igår åkte vi alltså till Ulvanstorp för att fira brorsan och Magnus 50-årsdagar. De visste inte vart vi skulle hän, så jag skojade lite med Magnus på vägen dit. Först körde jag in på Gekås där det var så idiotiskt mycket folk. Kön ringlade sig ut på parkeringen. Helt galet!

Vidare blinkade jag in vid Lia-hemmet, men sa att jag bara skojade och till sist mötte vi upp resten vid Mandys i Älvsered och for sedan vidare till Ulvanstorp.

Ett jättemysigt ställe mitt ute i skogen! Där började vi med en liten skogspromenad där Magnus lyckades hitta några gula kantareller:

Kantarellmannen
När vi kom tillbaka till stugan testade vi Blossas årsglögg som faktiskt var rätt god med citronsmak.

Sedan var det dags för tunnbrödsbak. Det kavlades och grejades och sedan åkte de in i vedugnen där de låg i någon minut innan de var klara.

Bagaren kavlar

Inne i ugnen
Det gick väl sådär för mig, jag hade inte det rätta handlaget till skillnad från Magnus som fixade det galant:).

När vi hade bakat klart satt vi en stund och snackade och hade allmänt trevligt. Sedan blev vi serverade en fantastisk middag. Förrätten var tunnbröd med ägg och ansjovis inrullat. Huvudrätten bestod av världens godaste lammkött och mängder av potatisgratäng. Det var verkligen hemmagjord mat och det märktes. Jag blir ofta besviken när jag äter på restaurang eftersom jag upplever att jag lagar godare mat själv. Men det här var grymt gott!

Efter maten blev det badtunnebad. Så längesen vi gjorde det (eftersom vi har gett bort badtunnan). Det var jättehärligt! Temperaturen var lite låg till en början, men den steg allt eftersom vi satt där och det blev snart perfekt.

I vanlig ordning blev jag grymt trött av badandet och somnade en stund efter att vi hade badat klart. Men så skulle vi ju fika också så jag fick pallra mig upp. Jag var dock så mätt att jag inte klarade av att få ner någonting mer.

Natten blev inte så bra då Magnus snarkade något så fruktansvärt att det var helt omöjligt att sova. Jag fick gå ut och lägga mig i soffan. Jag låg vaken länge men lyckades på något sätt att somna men vaknade igen 05:10.

Idag åt vi frukost innan vi skildes åt och åkte hem. Det var en jättemysig helg verkligen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar