Sidor

söndag 4 november 2018

Skogstur

Efter Pelles skogsrunda fick Bosse komma ut på tur. Idag var han lite mer framåt redan från början, tycker jag. Vi gick upp i Obbhultskogen, jag hade dock lite problem med att få upp honom i skogen då vi skulle passera en "farlig" lada. Men efter lite övertalning gick det bra och han traskade på bra upp i skogen.

När vi kommit upp på kullen ville han trava så det fick han göra. Han var jättefin i traven och väldigt framåt. Han sprang och tittade lite på saker och ting, men ville ändå framåt hela tiden. Han var hyfsat lugn i skogen, men väldigt pigg och ville mest trava hela tiden.

Vi fortsatte upp vidare mot Axelid och galopperade lite i backen som vi brukar. Det tog rätt bra på honom och han blev trött när vi kom upp på flacken där. Sedan var han i vanlig ordning spänd när vi skulle fortsätta ut mot vägen. Det finns mycket vildsvin i det området och jag tror att det är det han reagerar på. Förmodligen står grisarna och lurar där i buskarna. Men vi kom förbi helskinnade där också.

Sedan vände vi ner mot banvallen och sedan tog vi stigen upp mot kullen i Flähult. Det är vekligen knixigt på vägen upp där bland rötter och stenar och han höll på att gå omkull där igen, vilket han gjorde i somras, men den här gången höll han sig på fötterna i alla fall.

Vi kom upp på kullen och sedan väntade en lång backe nedförs där han fick skritta för att han inte skulle snubbla och gå omkull. Allt gick bra och när vi kom ut på Obbhultvägen var han mycket energisk och skrittade på väldigt friskt. Han gillar nog våra skogsrundor, han blir så himla pigg och framåt! Men han är inte stissig så som han kunde vara förra vintern.

1½ timme var vi ute och det var kul att få till en längre runda med honom idag. Mycket kupering som bygger ordentliga muskler på honom. Dock blir han så grymt svettig! Tyvärr är det nog så att jag måste klippa honom. Förra året gick det an att inte klippa honom, då var det ju mest skritt och trav när vi var ute. Men nu när han travar betydligt mer och även galopperar så blir han extremt svettig och då tycker jag att det är bättre att klippa honom.

Så det får väl bli en omgång med klippmaskinen till veckan. Hoppas bara att han inte blir alldeles för pigg när pälsen försvinner... Men det blir nog en täckesklippning så han får ju en hel del päls kvar och då brukar det inte vara så farligt.

Skogshästen

Rätt svettig

Mer svett!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar