Sidor

lördag 23 april 2016

Trädgårdstankar/-drömmar

Igår blev det gräsklipparpremiär! Egentligen hade gräset behövt klippas redan förra veckan, men då var det inget gräsklipparväder. Så gräset var rätt långt och svårklippt. Men jag hade musik i öronen och solen sken, så det var helt ok ändå! Det känns som om våren är här på riktigt nu!

Gräsklipparpremiär
Mina växthusfunderingar går vidare. Det har varit många funderingar det senaste. Väggväxthus mot uthuset, gavel eller långsida. Bygga helt nytt på befintlig grund. Eller köpa helt nytt.

För att få klarhet i köpa-nytt-frågan åkte Älsklingen och jag idag ner till Båstad och Willab Gardens butik. Ojojoj, vilka fina växthus de har! Mängder att välja mellan. Olika konstruktioner, storlekar och priser. Och det är väl kanske priset som får mig att tveka mest...

Många spännande växthus

En variant som jag var lite extra intresserad av...
Det som får mig att tveka är risken att hela växthuset går åt skogen i nästa storm. Nu är ju Willab:s växthus väldigt stabila i profiler och annat, men jag undrar om de verkligen tål 30-35 sekundmeter? Det finns ju såklart inga garantier för det. Skulle ett fönster eller dörrarna blåsa upp så är det garanterat kört.

Men om jag skulle veta att växthuset håller i 10-15 år hade jag inte tvekat en sekund att köpa. Jag blev riktigt förtjust i det som syns på bilden ovanför. 15,1 kvadratmeter. Bra bredd, bra höjd. Gott om plats. Det hade gjort sig riktigt fint här hemma!

Vi åkte i alla fall därifrån med massa inspiration, nu vet jag vad det är jag köper ifall jag skulle slå till, så nu är det bara till att beställa via hemsidan. Fri hemleverans! Så bra! Men jag behöver fundera några rundor till...

Vi körde vidare till Hovs Hallar för att äta lunch. När vi ändå var i de trakterna så ville jag gärna se de fina omgivningarna där!

Vi fick en jättefin lunch på restaurangen, enkel, men mycket god buffé. Rekommenderas verkligen! Efter den goda maten gick vi ut i naturreservatet och ner till havet. Otroligt spännande natur!

Häftiga molnformationer på väg ner mot havet!

Spännande strand

Fin natur!
Det kändes nästan inte som Västkusten. Vi är ju vana vid milslånga sandstränder, inte sten. Men det var jättefint. Lite blåsigt och småkallt, men det blev en bra lunchpromenad, speciellt när vi skulle klättra upp tillbaka till bilen!

På vägen hem stannade vi till vid Sia-glass och köpte lite godsaker innan vi for hem till min svåger och drack kaffe. Där träffade vi även min systerson och hans tjej och busiga hundar. En helt underbar labrador-valp! Jag älskar alla hundvalpar. De är så mysiga!

Selma och Helga kände direkt att jag hade myst med annan hund och de höll på att äta upp mina byxor när vi kom hem igen!

Väl hemma var klockan redan fem innan jag kom ut och fixade in hästarna. Efter att jag hade tagit in dem passade jag på att plantera två klematis vid badtunnan. Tänkte att de skulle få klättra på planket där och ge lit grönska. Hoppas att det blir bra!

Jag gjorde även i ordning vid rosorna vid altanen på framsidan. När jag röjde uthuset för någon helg sedan tyckte Älsklingen att den gamla släden skulle passa fint i trädgården. Så han släpade ut den och ställde den vid rosorna. Nu var det dags att styra upp där. Ta bort gräs och ogräs. Gräva kanter. Fylla på med ny jord. Gödsla. Jag flyttade även runt lite vårlökar så att de hamnade mer där de skulle vara. Och så hittade jag några växter utmed huset som jag tror ger fina blommor (jag är verkligen ingen växtexpert, så detta ska bli spännande, hehe), grävde upp dem och planterade dem i släden.

Vi köpte även en fin regnmätare som jag tryckte ner där. Blev riktigt nöjd med detta! Jag hoppas att rosorna blir lite glada nu när de fick gödsel och blev av med det kvävande gräset som omgav dem!

Så lite trädgårdsarbete blev gjort idag, trots att det blev sen hemkomst. Men det känns riktigt bra!

1 kommentar:

  1. Hoppas ni planterade rosorna i rätt jord. Rosenjord.... de vill INTE ha gödsel.

    SvaraRadera