Sidor

söndag 10 april 2016

Lördag - jag hade en plan

Jag har drabbats av den årliga vårtröttheten! I fredags när jag kom hem från jobbet var jag så trött att jag slocknade på soffan en stund innan jag tog in hästarna. Sedan slocknade jag lika lätt efter maten!

När jag vaknade igår kände jag mig fortfarande lika trött. Som om jag inte hade sovit någonting! Så drygt!

Jag for iväg och hämtade en ny ensilagebal innan jag åt frukost. Så jag var ju uppe rätt tidigt, men det brukar inte vara några problem att gå upp klockan sju på helgerna. Det är ju ändå två timmar sovmorgon jämfört med när jag jobbar.

Efter att ha jobbat i många år med planering borde jag ju veta att planer sällan håller. Denna lördag hade jag två planer. Ridning och cykel.

Bosse skulle gå lektion idag, så det kändes lämpligt att rasta honom lite, med tanke på att han inte blivit riden sedan förra lördagen.

Pga dåligt väder i veckan hade det inte heller blivit någon cykeltur, så det var verkligen hög tid.

Men så lockade Älsklingen med lite skogsarbete. Eller lockade och lockade, han snarare bönade och bad om att jag skulle hjälpa honom. Det var lite stormfälld skog som skulle hämtas hem. Dras fram och kapas. Kvistningen var gjord. Så jag gick med på detta. Tänkte att jag hinner rida senare.

Det blev ett bra jobb i skogen. Det gick hyfsat smidigt och det var lagom arbetstempo när jag slapp kvista så mycket, så det var bra "mjukstart" nu när jag inte har kört motorsåg på länge. Vi fick ihop ett helt skogskärrelass massaved, så det kändes bra.

Här kommer ett litet smakprov på hur det såg ut:



Älsklingen klagar på att jag är långsam, men just här hade jag hållit på i ca tre timmar, var rätt mör i kroppen och dessutom var underlaget grangrenar, så det var inte så lätt att stå och gå där!

När vi kom hem och hade ätit var klockan strax efter tre och jag planerade att sticka ut och rida. Då planerade Älsklingen att vi skulle åka till Öxabäck och grilla med Elinore, Jocke och Loke... Så det var bara att glömma ridningen och istället skynda på med att hiva in balen så att vi kom iväg i tid.

Det gick sådär. Det var blötare ensilage än det vi haft tidigare, så det var betydligt mer tungjobbat.

Men till sist kom vi iväg och hade en trevlig kväll där. Jag var dock återigen så trött att jag i princip somnade i soffan vid åtta-tiden. På vägen hem somnade jag i bilen. Hoppas det går över snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar