Sidor

måndag 11 april 2016

Löpning och simning!

Denna dag har det varit full rulle på jobbet! Utan att jag egentligen har fått något vettigt gjort. Jag har bara gått från möte till möte till möte. Suck! Hatar sådana dagar!

Under hela dagen har jag tänkt på att jag minsann SKA ta mig till simhallen. Trots att kroppen känns trött efter gårdagens ridlektion och cykeltur. Och när jag kom hem hade jag fortfarande gott om energi till att orka göra grejer.

Vädret var helt underbart idag! Strålande sol och när jag skulle gå in genom dörren kände jag för första gången i år hur underbart varmt det var på altanen! Så härligt! Med värmen kom också löparsuget i benen. Inte bara i mina ben, för Selma var framme och puttade lite menande på kopplet när vi skulle ta in hästarna.

När vi kom ut i stallet stod det en lastbil (Älsklingens ) precis utanför dörren där hästarna skulle gå in. Jaha, vad gör vi nu då? När Älsklingen kom ut påstod han att han inte kunde flytta den eftersom den stod på rast. Jäkla körtider hit och dit! Så då fick han hålla koll medan jag öppnade grinden till hagen.

I vanlig ordning for de ut i full galopp men fick ju stanna vid lastbilen och så sprang de ut i hagen igen. Men de kom tillbaka och jag fick tag i Pelle med grimskaftet. Jag fick honom att följa med mig förbi mellan lastbilen och stallet, även om det var VÄLDIGT spännande.

Bosse var mer tveksam, men efter lite övertalning gick det även bra för honom. Ponnyn var inte heller jättesugen på att gå förbi lastbilen, men hungern tog över och hon följde med mig in. Så det gick ju bra till sist! Jag är faktiskt rätt imponerad av att de följde med mig, men de var väl sugna på att komma in och få mat...

Lite trångt, tyckte hästarna
Efter att jag hade fixat med hästarna tog jag med Selma ut på löpartur. T-shirtpremiär blev det idag, men frusen som jag är vågade jag inte ta några kortbyxor. Men det var faktiskt lite för varmt med långtights.

Det var otroligt tungt att springa idag. Sura ben, trött kropp, stela axlar. Men det gick bra, jag kämpade på i sex kilometer innan jag gav upp och gick de sista hundra meterna hem. Även Selma blev rätt trött. Vi är ju inte i den form vi brukar vara vid den här tiden på året, så värmen påverkade henne rätt mycket idag. Men hon älskar ju att springa och var så glad över att få komma ut!

Efter löpturen blev det bilen in till Håsten för att simma. Jag har haft ett rätt långt uppehåll från simningen så det var lite spännande att se hur det skulle kännas. Jag passade på att skaffa nytt årskort så att jag kan komma igång med simningen igen,

Simningen har verkligen gjort gott för mina axlar, vilket jag har märkt av rejält det senaste. Kroppen har gått från att be om simning till att nu faktiskt skrika efter simning. Det var verkligen välbehövligt!

Det var ganska lugnt i simhallen idag. Jag hade inga träningsattiraljer med mig och hoppade i motionsdelen av bassängen. Planen var att bara köra bröstsim, känna på vattnet och hitta känslan.

Det var helt underbart! Jag gillade vattnet, det var med mig. Efter ett tag hittade jag också lugnet och det bara flöt på längd efter längd. Axlarna fick röra på sig och blev något bättre. Det var härligt att vara under vattnet.

Det var inga tanter i vägen och inga stressade människor som sprattlade överallt. Ganska behagligt, faktiskt! Jag körde mina 1000 meter och det kändes verkligen jättebra. Sista halva längden testade jag lite frisim och jag har inte glömt allt! Så gött! Nu längtar jag verkligen efter att sätta igång med simträningen "på riktigt!"

Det var också fint att gå och lägga sig en stund i bastun efteråt. Det var väldigt nära att jag somnade där!

Jag är väldigt nöjd med min energi idag. Känner mig inte alls så trött som jag gjorde i slutet av förra veckan. Jag hoppas att det håller i sig nu!

Imorgon är planen ridning igen. Dressyr i paddocken. Jag kommer att köra samma arbete som vi körde igår, medans jag kommer ihåg det. Jag tror att det är bra att köra ett pass hemma ganska snart efter lektionen så att man kan hitta den där känslan själv och påminna sig själv om vad jag ska tänka på. Hoppas på lika fint väder imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar