Sidor

måndag 25 april 2016

En kväll med hästar

Efter en vedervärdig natt (vaknade kl 00:00, gick och lade mig i gästrummet och kunde sedan inte somna om, tittade på klockan sista gången halv fyra och så ringde den kl 04:45) var jag tämligen trött idag. Morgonen var lite slö, men jag kom igång när vi hade ett bra möte med gruppen och sedan höll jag mig pigg ända till sista mötet som var halv tre till fyra. Det tog ca 20 minuter innan jag började nicka till och fick ta till diverse knep för att hålla mig vaken...

Men när jag kom hem så var det en sådan där underbar kväll ute. Visst var det fortfarande kallt ut, men helt vindstilla och fågelkvitter. Jag tog in hästarna, åt sedan lite mat själv innan jag drog på mig ridkläder och gick ut för att rida herr Bus.

Det är verkligen hög tid nu! Det blev ingen ridning förra veckan av olika orsaker, så det var dags att sitta upp igen för att hålla gång.

Det blev lite pälsskrapning på Bosse. Nu är det inte mycket päls kvar och jag bara njuter av att klappa den fina korta, mjuka sommarpälsen. Helt underbart!

Det blev ett pass i paddocken. Liknande övningar som sist. Volter i skritt och trav. Ställning inåt och utåt. Galoppfattningar med blandat resultat. Men jag tycker att han skötte sig jättebra! Dessutom så körde Älsklingen motorsåg ganska nära oss, men det brydde han sig inte om alls. Fina, coola hästen!



Jag passade på att filma honom. Här skrittar vi av och han är hur lugn som helst! Han reagerade inte ens när vi gick förbi ända intill sågen när vi gick tillbaka till stallet.

När jag var klar med Bosse passade jag på att ta ut Pelle och skrapa lite päls på honom också. Det behövdes verkligen! Jäklar vad mycket päls det blev! Men ändå har han en hel del kvar!

Det blev en rätt rejäl hög på golvet!

Päls...
Än är alltså inte fällningssäsongen riktigt slut, men det är nära nu! Pelle var jättenöjd med att bli lite ompysslad och tyckte att vi skulle göra detta oftare! Det var riktigt mysigt med en hästkväll i stallet!

Imorgon blir det en cykeltur igen. Ska fundera lite på vilken runda jag ska välja. Igår upptäckte jag att det fortfarande inte var riktigt mörkt kl halv tio, så nu finns det inga ursäkter för att cykla några timmar på kvällarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar