Sidor

söndag 24 april 2016

Nu har jag funderat färdigt!

Åh, vad jag har tänkt fram och tillbaka på hur jag ska lösa växthusfrågan. Speciellt efter att ha sett de fina växthusen på Willab Garden i Båstad. Vilket alternativ kostar minst? Vilket blir minst jobb? Vilket är mest hållbart? Inte helt lätt.

Det här med hållbarheten är ju en viktig fråga. Och det är ju såklart svårt att säga att ett växthus inte kommer att bli skadat i höstens stormar. Det beror ju helt på hur mycket det blåser förstås, men även en hel del på hur konstruktionen ser ut.

Jag tyckte att det växthuset som jag spanade in lite extra såg rejält och stadigt ut. Och det kändes trovärdigt. Willab är ju ett välrenommerat företag och de kan väl knappast sälja växthus som inte tål vind.

Älsklingen och jag har varit ute och funderat kring hur vi ska göra med förankringen av ett eventuellt växthus. Och även hur mycket jobb det blir pga det inte är samma mått som det gamla. Och jobb blir det, såklart, men inte så fasligt mycket. Det tänkta växthuset är 2,96 x 5,11 m. Det gamla var 2,5 x 4,9, så det blir inte så mycket vi behöver utöka. Eftersom vi grävde lite större än vi behövde förra året så är det dessutom lättgrävt, vilket är en stor fördel!

Det blev en del funderande under cykelturen också och till sist kom jag fram till ett beslut!


Det blev alltså ett köpeväxthus! Om några veckor ska det komma hit. Så nu har jag lite tid på mig att fixa i ordning så att det går att förankra där det ska vara. Det ska bli så himla härligt med ett växthus igen! Tänk alla växter jag ska ha där! Och kunna sitta där på kvällarna innan det blir altanväder! 

Det gör ont i plånboken, men det kommer att bli så bra detta! Nu hoppas jag verkligen att det inte kommer någon jävla storm i höst och tar det med sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar