Sidor

söndag 24 april 2016

Allmänt fix!

Efter cykelturen blev det matlagning. Under tiden älgen mörade till sig i grytan var jag ute och körde ut ensilage som var mögligt och gjorde i ordning för den nya balen som kom.

Slit-och-släp-jobb kan man kalla det. Efter att ha plockat ner balen så att den gick att få in genom dörren tog jag tag i gödselhögen bakom stallet som Älsklingen av misstag hade dumpat precis utanför dörren...

Han hade tagit bort det mesta med hjälp av traktorn, men där var en del kvar som jag fick kratta och skyffla bort. Men till sist var det borta i alla fall. Och ordningen återställd. Skönt att slippa köra "omväg" för att komma till gödselstacken med skottkärran!

När vi hade ätit lunch och vilat lite var klockan redan fyra. Jag planerade en ridtur, så jag tog in hästarna så att de fick äta. Under tiden de åt så tog jag tag i Helgas päls. Hon är ju strävhårig, så hon måste trimmas. Detta var första gången jag gjorde det på henne och hon var inte jätteimponerad. Hon tyckte mest att det var dumt. Men fin blev hon till sist, även om jag inte fick tagit riktigt all päls som behövdes så ser hon lite mer välvårdad ut nu i alla fall!

När jag var klar med henne hade det börjat hagla och var allmänt tråkväder. Jag började också känna tröttheten komma smygandes, så jag ställde in ridturen och ställde mig i duschen istället. Det kändes som ett bra val. Hoppas på bättre väder imorgon, så att jag kan ta den där ridturen då istället!

Veckan som kommer blir bra, tror jag. Jag har tagit ledigt på fredag. Bara för att jag känner att det är alldeles för lite ledighet i år. Första maj försvinner ju eftersom det är en söndag. Jag har varit rätt trött de senaste veckorna, så lite ledighet kommer förhoppningsvis att göra mig gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar