Sidor

lördag 2 april 2016

Hopp och skutt

Vedklyven kom hem, men det fattades lite sladdar och grejer, så Älsklingen for iväg på shoppingtur. Då passade jag på att rida, eftersom jag ändå inte hade något bättre att göra:).

Bosse skulle få skutta lite i paddocken, tänkte jag. Han var inte riktigt på hugget i skritten, tyckte jag. Lite loj. Men så snart han fick trava så kom han igång och var som vanligt igen. Han fick trava över bomserien och så tog vi några skutt över hindret med travbom framför.

Han hoppade lugnt och fint, men envisades med att landa i höger galopp istället för vänster, som var den rätta. Men han skötte sig bra ändå, tyckte jag.

Märkligt nog slutade det blåsa precis när vi kom i i paddocken och det blev riktigt varmt och gott! Solen sken. Jag hade inga långkallingar under ridbyxorna och det var nästan för varmt med långärmad tröja. Så härligt med vår!

Det blev inget långt pass, eftersom Älsklingen kom hem och jag ville hjälpa honom med veden.

Så efter att ha fixat med hästar och mat bytte jag om och studsade ut till vedklyven. Jag kan ju säga som så att effektiviteten ökade med hundratals procent! För det första är klyven mycket snabbar jämfört med den gamla. Och dessutom slipper vi ju det jädrans sågandet, eftersom vedmaskinen gör det också innan den klyver. Helt fantastiskt. Tiden för vedhanteringen kommer ju att kortas betydligt. Så himla gött! Detta skulle vi ha gjort mycket tidigare...

Nya leksaken
Sedan är det ju grymt skönt att slippa höra på traktorns tuggande,för att inte tala om förbättring för miljön. Den nya maskinen är nämligen eldriven. Gillas!

Nu är jag rätt mör i min kropp och det ska bli gött att slappa i soffan en stund innan jag somnar för den här dagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar