Sidor

lördag 27 juni 2015

Uteritt och fixardag

I morse gav min hyresgäst och jag oss ut på en ridtur. Regnet hängde i luften och det var jämngrått ute. Dock helt vindstilla och tyst.

Vi red lite i skogen. Först min egen och sedan Skattagårdsskogen. Vi red sedan runt grushålan så att vi kom ner till Smeas. Bosse var väldigt lugn idag också, men han har fått för sig att stubbar är några hästätande odjur. Så när han fick syn på en stubbe i grushålan vände han...

Men jag fick övertalat honom efter ett tag. Försökte gå fram till stubben så att han skulle inse att den inte var farlig, men han var inte intresserad av det alls.

När vi kom fram till Smeas så mötte vi två hästar, vilket såklart var jättespännande. Vi skrittade vidare och när vi red förbi en hage med andra hästar så var det rätt lugnt.

En riktigt trevlig skrittrunda blev det, vi var nog ute en timme. 

Efteråt släppte kag hästarna i vinterhagen, så att de får vila magarna. Det var nämligen rätt svårt att få runt sadelgjorden på "ardennern" idag...

Efter ridningen tog jag släpet och Selma in till tippen för att slänga lite bröte. Blev trött av alla korkade människor som inte fattade att om man kör fram sin bil så får fler plats. Som om inte det vore nog så när jag äntligen kunde köra fram så parkerade puckot bakom mig så nära att jag inte kunde få ner luckan på släpet, vilket ledde till att fyrs ekipage fick backa...

Det var iaf skönt att bli av med all bröte och när jag kom hem tänkte jag tvätta släpet. Skulle bara käka lunch.

Jag lyckades hitta live-sändningen från triathlon-vm i Motala och sedan somnade jag gott i soffan:)

Kl tre vaknade jag till liv och tog en kopp te för att komma igång igen.

Jag kom ut och gjorde rent släpet både utvändigt och invändigt, vilket verkligen behövdes. Nu är det så rent och fint!


Jag baxade in släpet i maskinhallen och sedan stack jag ut med traktorn i paddocken för att sladda lite. Riktigt bra blev det!

När jag var klar med paddocken passade jag på att tömma den fjärde hästboxen på bröte och gammalt ensilage. Nu ska jag äntligen göra i ordning den så att jag kan hyra ut den också.

Älsklingen fixade käk under tiden jag sladdade paddocken, så nu är jag mätt o go! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar