Sidor

tisdag 30 juni 2015

Crawl-kurs dag 2

Dags för crawl-kurs idag igen. Lite försenad sprang jag ner till bassängen för att ta del av instruktionerna.

Vi fick först lite tips i bröstsimmet och jag blev varse att det man en gång lärde sig i den iskalla, hemska Skällingesjön om hur man ska göra med händerna inte längre stämmer. Vet dock inte om det gjorde mig snabbare. Mest förvirrad. Men kanske bättre på sikt.

Efter insimmet fick vi köra lite andningsövningar innan vi fick prova att crawla med andning. Och så låste sig allt! Jag fick instruktioner om händerna (spreta med fingrarna), om större armrörelser men fattade inte riktigt ifall jag gjorde rätt så det blev mest kortslutning när jag försökte tänka på allt samtidigt.

Men till sist tror jag att jag ändå fick någon liten aha-upplevelse som jag kan fortsätta bearbeta imorgon.

Jag blev lite trött på slutet då det var rätt intensivt idag med bensparkar hit och armtag dit. Men det gick nog lite framåt ändå.

Det är faktiskt bra med intensiv-kurs så att man inte hinner glömma så mycket mellan gångerna och lägga sig till med en massa dumma fel.

Jag tycker också att denna kurs känns bättre än den jag gick på Klitterbadet förra året. Kanske för att vi är färre och får mycket mer individuell hjälp. Men jag tycker nog att vår härliga tränare är bättre också. Jag har redan lärt mig massor!

Fortsättning följer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar