Sidor

tisdag 30 juni 2015

Ett beslut är fattat...

Jag är anmäld till Lidingöloppet i år också. Jag anmälde mig i det post-race-rus som infann sig efter loppet. Tyckte att det var kul att springa loppet, så varför inte göra det igen? Tyckte jag då.

Sedan dess har det gått sådär med löpningen. Eller det gick bra till den 28 december då jag sprang hem från Ullared och fick problem med höften/bäckenpartiet.

Rehabade och blev bättre, fortsatte att springa. Fick gjort mina långpass inför Göteborgsvarvet som jag hade tänkt. Förväntade mig ett bättre resultat än förra året och gick in i väggen vid tolv km.

Fast lite innan Varvet hade jag börjat känna motivationstapp, men efter så var det riktigt rejält tungt.

Förra söndagen var jag dock sugen på att springa och gav mig ut på en runda vid Ljungsjön. Då sprang jag sönder den j*vla höften igen! Hade jätteont direkt efter, men det kändes som att det gick över rätt fort.

Dock har jag gjort lite annat sedan dess och inte velat fresta på höften med löpning. Trodde att den var ok. Ända tills jag simmade bröstsim som uppvärmning på crawl-kursen. Då kände jag att det inte var ok i höften. Skit också!

Så nu känns det inte längre realistiskt att kunna träna för att springa tre mil. Det känns inte heller särskilt smart att fresta höften för att kunna stå där på startlinjen.

Så därför har jag nu tagit ett beslut om att försöka sälja min startplats. Startplatserna tog ju slut i veckan, så kanske finns det någon som är intresserad av att köpa...

Den andra (och mycket roligare delen) i det här beslutet är att jag istället tänker springa Lidingö tjejlopp och därmed också påbörja min tjejklassiker den 27:e september! 


Jag har verkligen tänkt igenom det här fram och tillbaka många gånger. Jag har kommit fram till att det kan bli riktigt kul att springa lite kortare sträckor och istället satsa mer på simning, cykel, rullskidor och ridningen. Egentligen blir det väl mer en satsning på att hinna med allt. 

Att springa en mil på Lidingö känns också rätt så överkomligt. Även om jag inte kommer att kunna träna löpning fullt ut så vet jag att jag kommer att fixa det utan att slita ihjäl mig. Ganska skönt faktiskt.

Det ska också bli skönt att springa kortare sträckor, speciellt nu när värmen har kommit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar