Sidor

onsdag 9 oktober 2013

Simning - hot or not...?

Jag hatar att simma! Det är tråkigt och långtråkigt och tråkigt och jättetråkigt och jag är jättedålig på det… Till saken hör att jag dessutom är en mycket långsam bröst-simmare.

Min introduktion till simningen var plågsam och nära på traumatisk. När jag som barn skulle lära mig att simma gick jag i simskola i Skällingesjön, (där vattnet filtreras ner genom kyrkogården = likvatten till sjön…) där det aldrig var varmare än 13 grader. Jag tycker inte om vatten. Det är kallt och mörkt. Bara tanken på att slänga sig i 13-gradigt vatten i Vansbro och simma tre km (varav 1 km motströms) är det (enda) som hindrar mig från att genomföra en svensk klassiker trots vissa påtryckningar från omgivningen.

Men nu har någonting hänt… Jag simmade ju lite i poolen när vi var i Spanien. Då var det ju varmt i luften, man svettades floder efter att ha gått upp för berget till huset och det var framför allt varmt och skönt i vattnet. Medelhavet var varmt, klart och fint. Hade ingen äcklig tång eller maneter. Och det var faktiskt riktigt skönt att simma.

Så då började ju hjärnan sätta igång. Kanske skulle man ge den där jäkla simningen en chans? Det skrivs ju och snackas en väldig massa om simning i bloggvärlden och träningsvärlden just nu, så visst bli jag påverkad av detta. Jag vill ju också kunna simma sådär snyggt och effektivt som "alla andra" kan.

Så jag har funderat fram och tillbaka och upptäckte "plötsligt" igår att jag ju har glömt (i år också) att utnyttja det generösa friskvårdsbidraget som vi får på jobbet. Det betyder ju att man kan köpa årskort på simhallen utan att det "gör ont" om man inte hinner/vill/orkar utnyttja det. Dessutom såg jag att det finns vuxen-crawl-kurser som simklubben anordnar, vilket betyder att det faktiskt kanske går att lära sig att simma lite effektivare, vilket i sin tur betyder att det kanske faktiskt kan bli möjligt att simma de där 3 kilometrarna i Vansbro… Jag har ju dessutom en "egen" sjö som jag kan träna på att simma i våtdräkt i iskallt vatten.

Så nu sitter jag här med ett halvårskort på Klitterbadet, ny baddräkt (ägde bara bikini och det duger inte i simhallen), ny sim-mössa (måste skydda mitt vackra hår), nya simmar-brillor (så att inte kontaklinserna simmar iväg i vattnet eller fastnar i ögonen) och en skickad intresse-anmälan till simklubbens Crawl-kurs… HJÄLP! Hur fasen gick det här till???

Som tur är har jag en god vän/släkting som skall sällskapa mig. Det är även denna person som trycker på för klassikern… Jag får väl ge det en chans. Det kanske inte är så hemskt trots allt...

Fortsättning följer...

2 kommentarer:

  1. Vad roligt med simning! :) simbubblan är magisk :) lycka till!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det ska bli spännande att se ifall jag hittar den där bubblan, eller om det bara är sådär tråkigt som jag har föreställt mig :)

      Radera