Sidor

tisdag 15 oktober 2013

Långa intervaller med GIF-tjejerna

Tisdag idag igen. Det betyder löparkväll med GIF-tjejerna. Vi samlades vid Mariedahlsskolan idag och sprang bort till Furubergsskogen där vi attackerade den belysta slingan. Tre snabba varv, två lugna stod på schemat.

Vi började med ett snabbt varv. Svårt att veta hur snabbt man vågade springa. Har inte sprungit där sedan gymnasiet och då vill jag minnas att det var typ det jobbigaste vi gjorde på gympan. Men då hade jag ju ingen kondition och hade svårt för att springa längre än 60 m. Men jag vägde å andra sidan drygt 20 kg mindre så jag hade ju inte så mycket att släpa på...

Första varvet kändes bra. Lättsprunget. Kändes som att det gick mest nedförs. Men lite uppförs gick det ju förstås också. Klockade 7:23 på ca 1,3 km, vilket ger en kmtid på 5:43. Lugna varvet gick också bra och tog lite längre tid, men fick ner pulsen. Nästa snabbvarv gick på 7:26, km-tid 5:46. Och sista snabbisen gick på 7:30, kmtid 5:57.

Kändes helt ok. Hade kanske kunnat springa på mer. Fast det gick ju långsammare och långsammare, så det var nog rätt tempo för mig idag. Benen blev sega på slutet och när vi joggade "hem" började jag känna av vaderna rätt så rejält. Misstänker starkt mina sköna New Balance-skor. Jag får alltid ont i vaderna när jag springer i dem. Så jag får nog pensionera dem och införskaffa ett par nya, mindre uppbyggda skor.

Nu är iaf veckans jobbiga pass avklarat, kändes inte så jobbigt ändå, hade kanske kunnat ta i mer. Eller inte.
Vädret var förresten helt underbart. Vindstilla och kall, härligt höstluft. Lätt att andas. Skönt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar