Sidor

söndag 27 oktober 2013

Förberedelse för storm :(

Mycket av det arbete som gjorts här hemma i helgen har kommit att handla om att säkra lösa föremål inför den stundande stormen som ska dra in över Västkusten imorgon kväll. Jag HATAR verkligen stormar! Tycker de är onödiga! Och de skapar arbete i och med att skogen blåser ner. Men det är inget som man kan påverka, så man får helt enkelt göra det bästa av situationen.

Lördagen inleddes med rengöring av badtunnan. Min käre sambo hade hällt i mjöl i den för att han trodde att den skulle bli tät. Den har ju stått utan vatten hela sommaren eftersom vi flyttade den och då torkar träet ihop. När det dessutom är torr väderlek ute så får man ju ingen hjälp med att träet sväller på utsidan heller.

Det enda mjölet ledde till var en avskyvärd lukt och ett helvete att få ut det och få rent i tunnan... Men det pysslade jag med igår. Först tömde jag den på vatten, försökte spola ut mjölet. Skrubbade sedan med såpa. 

Skrubba skrubba skrubba
Ut med såpan och sedan fylla på med vatten. Det är otroligt smidigt att ta vattnet direkt från brunnen med den dränkbara pumpen! Sparar minst en timmes jobb och så sliter man inte så mycket på hydroforpumpen inne i huset. Vattnet är kristallklart! Riktigt fint!

Kristallklart vatten i tunnan!
Jag fick även kört in några kärror ved och så bar jag in alla utekrukor så att de inte blåser iväg och blir förstörda. Sedan sågade jag ut ett nytt lock till tunnan. Det gamla har legat lite för nära kaminen så det har blivit lite trasigt. Jag oljade in det nya locket med träolja, men det får ligga kvar inomhus tills stormen dragit förbi.

Idag fick jag hjälp av Älsklingen att gjuta ett fundament till vår nya ytterlampa, som (förhoppningsvis) kommer upp nästa vecka. Den gamla (och den enda ljuskällan som fanns på gården) blåste ner för två år sedan och sedan dess har det varit mörkt. Men nu ska bästa elektrikern (Din Elkontakt) komma och fixa lite mer belysning på gården. Det kommer att komma en lampa ovanför stalldörren, en på hörnet av stallet och en ovanför garaget. Det får räcka i nuläget. Vi kommer att fylla på efterhand.

Nytt lyktstolpe-fundament!
Det blev lite betong över så jag passade på att gjuta i plattan utanför stalldörren på baksidan av stallet. Där hade gått upp lite flisor och så behövdes det jämnas till. För att inte glömma av min själv och för att undvika hundtassar i det nya gjötet så har jag lagt över en skiva och hängt upp en stopp-lina så att man inte går där och förstör. Synd att Selma inte kan läsa dock...

Hmmm, ska jag gå här, Matte?
Så det har blivit en hel del gjort idag ändå. Fast det känns som om jag har glömt något, det brukar aldrig bli så att man helt plötsligt inte har något att göra. Men det är ändå skönt att vi fick gjort såpass mycket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar