Sidor

fredag 18 oktober 2013

Aha-upplevelse!

Denna dag började inte så bra och gårdagen var verkligen ingen höjdardag. Men det finns en fördel med sådana dagar. Nämligen att det blir bättre. Och när det blir bättre uppskattar man det som är bra mer efter en skit-dag!

Dagen blev bättre och bättre med bra möten, bra besked och sedan avslutade jag arbetsdagen med friskvårdstimme tillsammans med en kollega. En löptur på slingan blev det. 4,5 km på 29 minuter. Långsamt som vanligt där...

Jag tog en snabb dusch och åkte faktiskt ner till Klitterbadet igen. Trodde att jag inte skulle hinna det idag, men eftersom min käre sambo aldrig är hemma före kl 20 en fredag-kväll tänkte jag att jag ändå kunde tillbringa lite tid i bassängen.

Jag hade lite funderingar på att införskaffa en näsklämma för att lära mig det där med andningen som jag hade sådana problem med i onsdags. Men jag struntade i näsklämma och var fast besluten om att försöka lära mig att andas själv.

Jag började lugnt och försiktigt, men munnen och näsan i vattnet och efter ett tag insåg jag att jag faktiskt andades i rätt rytm och andades ut när munnen och näsan sänktes ner i vattnet. Det var alltså bara till att vända ner ansiktet och voilá så funkade det. Först några simtag, sedan mer, lite mer och ännu mer!

Totalt fick jag bara två kallsupar på hela passet! Så nöjd! Dessutom blev det plötsligt jobbigt att simma och jag fick upp pulsen och andningstakten! Helt otroligt! Och nacken mådde mycket bättre. Som längst körde jag nästan en hel längd (50 m) med "riktigt" simning. Jag kan simma. Och andas. Samtidigt :) :) :)!

Det är inte helt enkelt, men nu har jag förstått hur det fungerar. Och det krävs bara lite mer träning så blir man bättre! 45 minuter orkade jag idag och då kom jag 1000 m. För första gången kändes simningen som ett riktigt träningspass och jag blev lite trött av det. Men mest var det skönt att simma framåt och titta på bubblorna!

Det var väldigt lite folk där idag, jag hade stundtals hela motionssimdelen för mig själv och kunde ju då koncentrera mig på det jag höll på med utan att bli förbisimmad eller dränkt av folk i banan bredvid. Så det var riktigt kul, faktiskt!

Märkligt, varför har jag tyckt så illa om simning tidigare? Det är ju rätt gött ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar