Sidor

söndag 27 oktober 2013

Långpass hem från Ullared!

Idag skulle Älsklingen till Ullared och göra lite ärenden så jag följde med och tog ett långpass på vägen hem. Selma och jag blev avsläppta vid infarten till Skinnarlyngen och sprang till en början på en slingrande asfaltsväg. 

Det gick väldans lätt idag och när tredje kilometern också gick under 6 minuter började jag bli smått orolig för att jag skulle orka i det tempot ända hem, det är ju trots allt 15 km.

I Skinnarlyngen svängde jag in på banvallen och tog den raka vägen hem så att säga...

Raka vägen hem!
Det var ju nedförslut nästan hela vägen hem och det märktes, för klockan fortsatte att pipa under 6 minuter utan att det kändes särskilt jobbigt. 8:e kilometern var den första över 6 minuter, 6:05 och då tänkte jag att nu blir det segt hem. Men efter det fortsatte det att gå snabbt. Inte förrän 14:e kilometern gick det över 6 minuter igen, 6:18,  men det var också en kilometer med två uppförsbackar.

Det var riktigt skönt och kul att springa idag. Jag hade en svacka runt 8 km, men sedan flöt det på och det kändes riktigt bra. Kul att kunna hålla ett snitt-tempo på totalt sett 5:45 min/km. Det är det snabbaste jag någonsin sprungit ett långpass. Höjdförlusten var 146 m, men stigningen var faktiskt 109 m, så det var ju inte bara nedför!

Det känns bra att komma iväg på ett långpass idag, det har blivit lite för lite av den varan det senaste. Nu vet jag ju att jag kan, men det är segt på slutet. Det låser sig bakom höger skulderblad efter ca 8 km och det är rätt jobbigt att springa med det. Men det blir säkert bättre med tiden! Jag är iaf mycket nöjd med dagens prestation!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar