Sidor

söndag 6 november 2016

Vintern är på gång!

Den senaste tiden har det haglat in rapporter om snö från fjällen. Många skidorter har redan miltals med preparerade längdspår och jag tycker att det är helt underbart att denna vinter börjar redan nu! Som jag har längtat!

Fast i denna ände av landet har det ju inte kommit någon snö att tala om, även om SMHI har haft med det i sina prognoser.

Idag har det dock snöat så gott som hela dagen. Men det har varit små, små flingor som har landat på blöt mark och smält undan direkt. Det känns ändå hoppfullt att det snöar redan, jag tar det som ett tecken på att det kommer att bli vinter på riktigt, kanske redan innan årsskiftet. Det hade ju varit helt underbart, eftersom jag ÄLSKAR vintern!

Jag började denna dag med att skruva ihop TV-bänken som jag köpte på IKEA. Det gick förhållandevis bra och den gjorde sig fint under TV:n. Det var skönt att få en bänk att "gömma" högtalarna och sladdar i.

Sedan fick jag upp lite gardiner också, i TV-rummet och i hallen. Jag försökte stryka dem, men det var helt meningslöst eftersom de inte blev ett dugg slätare... Så de får hänga sig släta istället! Jag blev i alla fall nöjd med dem och tycker att de gjorde sig bra.

I eftermiddags tog jag med mig en laddad Selma till Åkulla för att springa lite. Vi ställde bilen vid Bockstens mosse och sprang sedan bort mot Björkasjöstigen. Det kändes återigen lätt att springa (jag förstår inte hur länge det här ska hålla i sig? Det brukar ju gå över...). Till och med den kuperade terrängen på stigen gick bra. Det fanns inga backar som var för tuffa idag!

Det blåste rätt bra, en isande vind, men i skogen var det lugnare och vinden kändes knappt av. det var bara en plusgrad så det var rätt kallt om benen och ansiktet. Men jag sprang mig varm efter ett tag!

Det är lite mer höglänt i Åkulla, så där fanns faktiskt lite snö. Så härligt att se!

Lite snö bakom Selma!
Det varierade lite, det var barmark på vissa ställen och mer snö på andra, som t.ex. här:

Snö i bokskogen
Jag tycker det var så läckert med snö medan boklöven sitter kvar på träden, härlig kontrast!

På ett annat ställe såg det ut såhär:

Mer snö!
Det var så energigivande att se snö, få springa i skogen och komma ut i friska luften! Lättheten i kroppen gjorde att tempot ökade rätt rejält på vissa sträckor. När vi kom ut till grusvägen vände vi "hemåt" och kom tillbaka där vi svängde in i skogen. Men då hade vi bara sprungit knappa 6 km, så vi svängde mot Svartråhållet istället för "hem". 

Mer härlig löpning, in på en tvärväg som leder till banvallen och sedan blev det banvallen västerut tills jag tog nästa tvärväg (den röda slingan) tillbaka till bilen.

Vi var ute i totalt en timme och vi kom nästan exakt nio kilometer. Helt underbart! Det känns som om det kan bli många härliga löpturer i november. Om nu inte snön kommer, förstås!

Dagen avslutades med att jag körde in några kärror ved och tog in hästarna, som var nöjda med att få komma in efter att ha stått ute i kylan och vätan hela dagen. De var dock torra när de kom in, så det var ingen större fara med dem:).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar