Sidor

lördag 26 november 2016

Framsteg!

För första gången igår var inte morgonfixet i stallet så jobbigt som det har varit de senaste två veckorna. Jag svettades inte lika mycket och behövde inte vila efteråt. Ett hopp om tillfrisknande föddes.

Efter stallet tog jag bilen till tippen för att slänga lite skräp från renoveringen. Jag passade också på att köpa lite kött till kvällen, tvätta bilen och köpa lite julblommor.

Men efter det var jag rätt trött ändå. Så det blev lite vila i soffan ändå på eftermiddagen.

Idag vaknade jag utvilad, gick ut i stallet och fixade. Och idag kände jag faktiskt energi i kroppen! Så himla härligt! Visst, jag är inte på samma energinivå som jag var innan jag blev sjuk, men det är ändå en enorm skillnad mot hur det har varit de två senaste veckorna!

Inte överdrivet svettig idag heller och med energi kvar att göra saker efter frukost. Helt underbart!

Så det blev en hel del adventsfixande. Jag tog fram alla ljusstakar, sanerade alla fönsterbrädor, dammsög och svabbade alla golv. Så gött med ett rent hus!

Sedan gick jag ner i källaren för att försöka reda ut alla trassel med ljusslingor. Oj, vilket meck! Dumt nog hade jag inte märkt upp vilka slingor som hörde till vad. Och det är inte helt lätt att gissa sig till hur lång en ljusslinga är när den ligger ihoprullad i en hög. Men till sist kom jag ändå på hur det skulle vara och jag fick upp alla ljusslingor där de skulle vara! Så nu är det fint även utomhus!

Efter det bar jag in vår konstrottinggrupp till vinterförvaring. Den har ju stått i växthuset ett bra tag nu, men när det blir vår ska jag ju nyttja västhuset till max för västodling, så då kan jag ju inte ha en soffgrupp som tar upp all plats. Så nu är det tomt och fint i växthuset!

När jag var klar med möblerna och hade fått i mig mat kom Magnus hem med kött från en hel gris som skulle läggas ner. Men det gick rätt snabbt ändå, allt var ju färdigstyckat,så det var rätt smidigt. Barnen tog en kvart var, så vi fick en halva, det räcker ett bra tag för oss!

När vi precis hade fått ner vår halva av grisen kom Elinore, Jocke och barnen och hjälpte oss med det sista, så det var ju vältajmat.

Vi åt lite god mat också och umgicks hela kvällen. Även Hanna kom förbi och käkade lite. Mysigt avslut på dagen!

Förra veckan var jag sist i Garmins stegutmaning..

Hopplöst sist...
Ja, förutom den som hade noll steg då... Denna vecka ligger jag inte mycket bättre till, men imorgon blir det nog många steg om jag får vara fortsatt pigg. Jag tänkte gå en promenad med Pelle, en promenad med Selma och så aktivera Bosse på något sätt, så det kan bli en riktigt bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar