Sidor

söndag 13 november 2016

Klart! ... nästan...

Idag fortsatte golvläggandet, denna gång i singelgästrummet. Tacksamt nog är det ett rum med fyra väggar rätt och slätt, inga konstiga utbyggnader. Det gjorde ju läggandet enklare än igår. I alla fall när vi hade kommit förbi elementrör och dörrhål.

Men den här gången räckte inte golvet! Såhär irriterande lite blev det kvar:

Här tog golvet slut:(
Så jag fick åka iväg till Byggmax för att hämta ett sista paket. För en gångs skull lyckades jag komma på att jag skulle ha kabelclips också, så det fick jag med mig. Så nöjd med det!

När jag kom tillbaka var Magnus iväg hos sin far och åt middag. Så jag lade klart golvet och sedan sågade jag upp alla lister till dubbelgästrummet. När jag precis hade bestämt mig för att vänta tills Magnus kom hem och istället gå ut och fixa lite i växthuset kom han hem.

Men i vanlig ordning tog han god tid på sig innan jag hörde att det började spika här inne. Då hade jag hunnit slänga alla gamla tomatplantor, mocka hundbajs i trädgården och fixa med lite annat i växthuset. Skönt att få gjort det!

Jag gick in till Magnus igen och hjälpte honom med listerna. Frustrerande nog insåg jag att listerna inte skulle räcka, så vi skulle få vänta ytterligare en vecka innan allt var riktigt klart... eller inte... Vi beslöt oss för att skarva listerna i singelgästrummet. Det blev skarvar där sängen står, så det syns ju inte. Så blev det alltså klart! Helt underbart!

Magnus hjälpte mig även att få upp rullgardinerna och gardinstångshållarna så att jag kunde göra klart i fönstren också.

Efter det blev det städa, städa, städa! Mycket dammsugning på golven i gästrummen och sedan en omgång med golvmoppen. Sen har jag dammat av alla grejer som ska in i rummen. Slipdamm överallt! 

Efter att vi fick flyttat in sängarna kunde jag också äntligen städa av i hallen, där alla grejer har stått. Så gött! Sedan bäddade jag sängarna och nu kan man säga att pensionatet är öppet igen:).

Lite smågrejer är kvar att göra, såsom lägga lister på golven i skarvarna mellan rummen, skruva upp sänglamporna och hänga upp tavlor.

Det blev inte så bra med blommiga tavlor i ett rum med blommig tapet, så två av tavlorna får ha en annan plats. Som tur är så har jag en del väggar som behöver tavlor:).

Vi bar också ut alla verktyg, så himla gött att slippa ha den bröten i huset! Byggsågen åkte in där den ska vara, så nu slipper vi ha den i hallen på första våning.

Det känns oerhört bra att ha fått klart allting nu! Andra våning är faktiskt helt klar nu! Det känns fantastiskt kul! Och på första våning har vi endast ett rum kvar. Sedan är hela huset uppdaterat!

När man kan sätta sig ner och bara njuta av sitt "nya" hem är det så värt allt slit och alla timmar man har lagt ner på renoveringen!

Och det bästa av allt är att nästa helg kan man äntligen ägna sig åt något annat än renovering!!! :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar