Sidor

lördag 12 november 2016

Golvläggning hela dagen!

Idag vaknade jag upp till en fantastiskt vacker vinterdag. Minus snön då förstås... Men i alla fall 7 minusgrader på morgonen och krispig kall luft.

Jag hade en idé om att springa före frukost, men när jag höll på med hästarna och stallet insåg jag att jag var alldeles för hungrig, samt att det skulle ta för mycket tid från golvläggandet att springa. Så det fick bli frukost istället för löprunda.

Vi började med att sätta listerna i hallen. Magnus lade ju färdigt golvet där igår eftermiddag. Det blev verkligen supersnyggt! Jag förstår fortfarande inte riktigt att detta är vårt hem:).

Fondtapet intill trappan i hallen.
Vi bar in de två byråer som vi har i hallen också, så att alla grejer finns på plats! Så gött att det är klart!

Magnus är tyvärr fortfarande inte i form. Han hostar och är allmänt nedsatt. Så jag fick springa upp och ner för trappan för att gå ut på altanen och såga till bitarna till golvet på andra våning. Han har kämpat hårt idag för att orka med golvläggningen. Speciell när det blir krångel med lister och elementrör!

Vi började med dubbel-gästrummet. Där (och i det andra gästrummet) lägger vi ett laminatgolv med ek-utseende. Samma golv som vi har i hallarna på samma våning. Det är ju lite meckigare att lägga laminatgolv jämfört med vinylklickgolvet, eftersom man måste såga ut allting.

Vi började mot en vägg som hade dörr och därmed foder som vi fick ta oss runt för att det skulle bli bra, så första raden tog lång tid. Sedan kom elementrören. Ett meck för sig. När vi tagit oss förbi elementrören flöt det på bra tills vi kom till garderoben i kontoret, som blir utskjutande i sovrummet. Men efter det var det bara till att lägga och såga, så då gick det rätt snabbt!

Magnus vilar medan jag sågar...
Vi blev klara till sist och det kändes riktigt bra! Sedan kollade vi in i singel-gästrummet och konstaterade att vi var tvungna att ta bort masonitskivorna som låg där, annars hade det inte gått att stänga dörren efter att vi hade lagt på underlagsfoam och golv. Så jag bröt upp masonitskivorna och Magnus slog ner all spik. 

Efter det var vi rätt nöjda med dagen! Singelrummet kommer att gå smidigt att lägga efter att vi har kommit förbi elementrör och dörröppning, eftersom det är helt raka väggar efter det. Så det ska förhoppningsvis inte ta allt för lång tid imorgon. Det ska bli så skönt att bli klar! 

Jag längtar efter att kunna städa ordentligt, bära in möblerna, hänga upp tavlor och inreda så som jag vill ha det!

Efter golvläggningen var klockan drygt fem och vi började bli hungriga, så vi gjorde lite goda lammsmäckor efter Per Morbergs recept. De blir så himla goda! Rekommenderas verkligen!

Receptet från boken "Maten, drycken och konsten att kombinera"
Som tur var hittade vi kantarellsås i frysen som blev perfekt till smäckorna. Och så gjorde vi lite potatisskivor i ugnen. Det blev så jäkla gott! En riktig lyxmåltid!

Lammsmäckor på G!
Nu blir det en lugn kväll framför TV:n. Jag lär nog somna framåt åttatiden i vanlig ordning... Det tar hårt att gå upp klockan fem på morgnarna! Jag känner att jag är rätt kvällstrött nuförtiden. Det blir ofta så också att jag inte riktigt lyckas komma i säng i bra tid, så det blir lite för få timmar. Jag har i och för sig snittat på 7:39 de 7 senaste dagarna, men jag trivs bäst med åtta timmars sömn...

Det kommer i alla fall bli skönt att slippa höra väckarklockan imorgon också! Och så kan vi ju se fram emot att bli klara med årets renovering... Så himla gött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar