Sidor

lördag 5 november 2016

Lampor och löptur

Ännu en arbetsvecka till ända! Tiden går så himla snabbt! Det är redan november och jag undrar vart oktober tog vägen???

Denna vecka har vi flyttat in i TV-rummet "på riktigt". I måndags tog jag en tur till Gekås. Där var ovanligt mycket folk för att vara en måndagskväll. Men det var ju höstlov. Jag fick i alla fall hittat det jag behövde, nämligen lite lampor.

Först var tanken att jag skulle ha nya lampor till samtliga nyrenoverade rum, dvs fyra stycken. Men när jag var där hittade jag inga lampor till sovrummen. Man vill ju inte ha strålkastarljus där, precis, så jag kom fram till att det är bättre att behålla de jag redan har där. De får duga.

Men jag har ju haft många funderingar kring lampor. Jag tycker att det är svårt att köpa lampor. Så jag har sökt på google efter inspiration och jag tyckte nog att jag hade koll på vad jag ville ha. Döm om min förvåning när jag hittade, inte bara två, utan tre (!!!!) lampor som jag ville ha!

Till hallen blev det en "kristall"-plafond. Den blev himla läcker och den lyser riktigt starkt! Under 500 kr kostade den också! Riktigt bra!

Halllampan på plats!
Till TV-rummet hittade jag en riktigt läcker lampa som hänger ovanför soffbordet. Jag föll för den direkt! Och den kostade 799 (tror jag).

TV-rumslampan
Dessutom hittade jag en jätteläcker lampa till "salongen", där det ska finnas två lampor, en över varje bord, men över soffbordet har det saknats lampa länge. Jag tror att denna kommer att göra sig perfekt över matbordet och så får den "gamla" marbordslampan flytta till soffbordet. Jag är så nöjd med mina fynd! Även denna lampa kostade under 1000 kr!

Jag hade planerat in ett IKEA.besök också. Först var tanken att sticka dit efter jobbet, men då skulle jag ju hamna i köerna på vägen hem, så det kändes som en mindre bra idé. Istället tog jag ledigt igår och passade då på att dra direkt till IKEA på morgonen.

Det blev ett väldigt bra besök. Jag hade sett ut några grejer jag skulle ha. Stämde av hur de såg ut i butik, ändrade lite och packade en vagn full. Det gick precis in i bilen! Vilken tur!

Fynden blev TV-bänk, garderob till hallen, pall till hallen, tavellister och lite annat smått och gott. Garderoben blev ihopskruvad igår och gör sig jättebra i hallen. Alla tunnare jackor åkte in där, så snart är allt i ordning igen!

Igår visade det sig tyvärr att Magnus blivit sjuk under dagen. Han var febrig och kände sig allmänt matt. Så trist! Det betyder att det tyvärr inte blir lagt något golv denna helg. Han var i och för sig tapper tidigare idag och orkade lägga två (!) skivor innan han däckade i soffan igen. Stackaren! Nu ligger han nerbäddad i sängen, medan jag får kolla Midsomer Murders i fred. Inget ont som inte har något gott med sig...

Träningen har uteblivit denna vecka pga mycket att göra med renoveringen. Jag har istället lagt tid på att städa och fixa. Men igår tog Selma och jag en löprunda på morgonen. Det var helt underbart att få röra på sig. Och kroppen kändes lätt. 

Det var en sådan där novemberdag med grå himmel, regn i ansiktet, isande vind som nöp i kinderna, rinnande näsa och bara ett par plusgrader. Ganska härligt ändå!

Selma på löptur
Jag hoppas hålla mig frisk så att jag kan träna i någon form imorgon. Idag har det regnat så gott som hela dagen och det hade varit härligt om det fick bli lite uppehåll imorgon. Beroende på väder får vi se vad det blir för typ av träning. Det hade ju varit underbart att få rulla lite skidor, men det gör jag inte ifall det blåser för mycket. Jag kanske borde kolla svampläget också. Det har ju regnat en del och jag har ju inte fått plockat några trattisar i år, det hade varit gott...

Jaja, den som lever får se! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar