Sidor

måndag 1 augusti 2011

Svettigt värre!

Idag åkte vi med Magnus bil till verkstaden och tog sedan lastbilen till Byggmax för att köpa gips och isolering till sovrummet. 15 gipsskivor köpte vi. 15 gipsskivor som sedan skulle bäras upp på andra våning. I ca 23 graders värme...
Det var rätt jobbigt, om man säger så! Men det gick bra och till sist var alla 15 skivor på plats på golvet i stora hallen som vi gjort i ordning för ändamålet.
Efter gipsskivorna gick vi på gräsklipparna och klippte gräs. Fasen vad det växer! Det är ju inte ens en vecka sedan vi klippte det senast och det är hur långt som helst!
Efter gräsklippandet började vi jobba i sovrummet. Jag hade det "roliga" uppdraget att dra bort all spik i golvet som masonitskivorna suttit fast med. Magnus fortsatte med reglandet och isolerandet på väggen mot vindstrappan. Han gjorde även i ordning all el, så nu är det strax klart för gipsning!

Efter golvspikarna fick jag ett annat "roligt" uppdrag, nämligen riva ner taket. Anledningen till att vi river taket är att vi måste få det jämnt där den gamla garderoben satt så därför får vi ta ner tretexen. Inget kul jobb, speciellt inte i den här värmen! Jag försökte med skyddsglasögon för att slippa få spån och skit i ögonen, men det tog ju bara några sekunder så var de helt immiga så till sist körde jag utan. Jag fick väl ner halva taket innan vi tyckte det var dags att åka hem.
Nu har jag rejäl träningsvärk i ben, rygg och armar pga allt möbelskruvande och gipsbärande. Det blir nog tidigt i säng i kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar