Sidor

måndag 29 augusti 2011

Nu går det framåt!!!

Idag kom rörmokaren och snickaren på besök. Rörmokaren tittade på "eländet" och vad vi ville göra, samt gav förslag på hur det hela ska gå till.
Beslutet blev att vi kommer att stänga av vattnet omgående och börja riva lilla toan, badrummet och diskbänken i köket. Vi kommer ju ändå inte att behöva det eftersom vi inte bor där, vilket såklart är en jättefördel när man gör ett sådant här jobb.
Alla vattenledningar och avloppsrör kommer att bytas, vi kommer att sätta in en ny vattenpump, en varmvattenberedare och ett reningsfilter. Så nu är det "bara" till att börja riva!
Det finns ju en hel del grejer som ska packas ned i kartonger, så det tänkte jag börja med. Tömma alla skåp. skruva ner allt som jag kan skruva ner och sedan får Magnus och jag skruva ner handfat och toaletter tillsammans. Nu går det fort framåt!
Det är verkligen skönt att man har så mycket utrymme kvar i huset där man kan stoppa undan alla grejer som man ska ha sedan när allt är klart!
Vi har troligen också kommit på varför garderoben bredvid badrummet luktar så illa... det är nog avloppsröret som är tjärat som avger en äcklig lukt (rökaktig) och förhoppningsvis kommer lukten att försvinna med röret. GÖTT!!! Då kanske vi äntligen kan använda det som linneskåp som det egentligen är tänkt!
Jag måste även fatta ett beslut om vad jag ska ha för golv i köket innan köksleverantören kommer ut och mäter. Vad ska man ha för golv där egentligen??? Klinkers blir det inte - alldeles för dyrt och komplicerat med golvvärme och grejer. Inte så kul om man tappar saker eller trillar och slår sig. Laminatgolv funkar sådär i ett kök har vi märkt nu när vi har en hund som "läcker" i munnen. Missar man att torka så reser det sig direkt. Matta är ett annat (lite tråkigt) alternativ. Jag är tveksam. Det är klart att det är bäst mot vatten, men hur kul är det med matta i köket? Fast det finns ju å andra sidan riktigt snygga golvmattor idag som ser ut som klinkers eller vad man nu vill ha för mönster. Det är ju också i sammanhanget ett ganska billigt alternativ... Ja, jag har mycket att fundera på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar