Sidor

söndag 21 augusti 2011

Arbetsdag!

Idag tog vi ner tre träd som stod alldeles intill huset. De har blivit alldeles för stora och de skymmer sikten alldeles för mycket.
Till höger i den röda ringen syns de träd och buxbomen som numera är borta.
Vi kopplade på skogskärran och jag "övningskörde" för första gången med kranen. Det var riktigt kul:). Till en början slängde Magnus på riset för hand eftersom han tyckte att det tog alldeles för lång tid...
Men jag tyckte att jag fick upp farten till sist och jag var faktiskt imponerad av mig själv:)




Såhär fint var mitt första rislass!
Efter riskörningen tog jag på mig ridkläderna och gick ut för att prova de två sadlar jag fick låna av en vän.
Jag testade den ena på Pelle i torsdags, vilket gick sådär. Den var väldigt smal, både på hästen och för mig i sitsen. Det blev något bättre när jag la under padden, men det kändes inte riktigt bra.
Idag provade jag samma sadel på Bosse Bus (som har tappat alla sina skor en vecka innan hovis kommer IGEN). Den var för trång för honom och han trivdes inte alls med den. Så jag provade den andra sadeln. Men den var istället alldeles för vid. Det var omöjligt att få den att ligga stilla på ryggen och det kändes fullständig katastrof. Dessutom fick jag nästan gå ner i spagat för att det var så bred i sitsen.
Så tyvärr funkade ingen av sadlarna. Men å andra sidan kommer jag inte att ha så mycket tid över för ridning, nu måste jag koncentrera mig på renoveringen, flytten och skogen. Så jag väntar tills jag får pengar över och då får jag fundera på om jag ska köpa någon ny sadel. Kommer även att hålla ögonen öppna på Hästnet, så många sadlar där finns till salu så borde jag ju hitta någon.
Det jag är ute efter är en svart Wintec hoppsadel och/eller en Kieffer Donau. Normal bomvidd och 17 eller 17,5 i sitsen. Så om någon har en sådan eller känner någon, kontakta gärna mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar