Sidor

tisdag 9 augusti 2011

I morse höst - ikväll sommar igen...

Idag kom jag faktiskt upp i tid nog för att hinna springa innan frukost. Temperaturmätaren visade 12 plusgrader och det blåste lite lätt. BRR! Höstkänsla redan! :(
Selma var med såklart. Hon blev överlycklig när hon såg mig ta på mig löparkläderna och viftade inte bara med svansen utan halva kroppen:). Samtidigt som jag tog på mig skorna tog hon tag i "Husses" löpardojor och viftade ännu mer på svansen/kroppen. Hon är för rolig, lilla Selman.
GPS:en på telefonen hängde dock inte riktigt med i mitt tempo i morse, utan visade att jag sprungit 0,7 km på 30 minuter, vilket gav en genomsnittlig km-tid på ca 45 minuter. Det är riktigt bra att gå så sakta:). I verkligheten sprang jag 4,5 km.
Det blev lite stressigt att hinna duscha och käka frukost, så jag får nog gå upp ännu tidigare om jag ska hinna springa i fortsättningen.
På väg till jobbet fick jag kryssa mellan översvämningspölar på vägen mellan motorvägen och kustvägen, det måste ha regnat ordentligt i natt!
Jobbet flöt på, stressen är redan på samma nivå som före semestern. Jag är så less på det just nu!
Men tiden går fort när man har mycket att göra, så dagen var snart slut (vilket även jag var vid det laget).
Men efter ett trevligt samtal med en vän så blev jag pigg lagom till jag anlände till gården.
Det såg ut som om det skulle börja regna vilken minut som helst när jag körde dit, men när jag fått bytat om till ridkläder skingrade sig molnen och det blev en riktigt härlig sommarkväll.
Pelle var den som hade turen att få komma ut lite idag. Han fick gå på långa tyglar hela vägen, vilket verkade passa honom ganska bra. Han fick ett litet spel i den gamla grushålan, där det på ett halvår har blivit tätskog med två meter höga björkar. Det var såklart farligt och Pelle tyckte det var bäst att vända. Det blev en kompromiss och vi gick lite bredvid det "farliga" stället.
Resten av ridturen blev härlig, lugn och sansad. Lite trav, även det på långa tyglar. Pelle hostade och harklade sig som om han hade kvarka, men travade förnöjt på och fick en fantastiskt energisk och ren skritt efter det.
Det var helt enkelt underbart att komma ut på hästryggen idag. Solen sken och det var i princip vindstilla. MER SÅNT, tack::

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar