Sidor

måndag 27 januari 2014

Skid-premiär!

Idag var det hög tid att prova skidorna i Åkulla! Förkylning borta, "snögubbarna" har jobbat hårt med spåren och fått ihop lite mer av en bana. Kallt ute. Lätt snöfall. Lite vind. Perfekta förutsättningar.

Eftersom jag hade läst på hemsidan igår att det var problem med lamporna i elljusspåret så tog jag med mig pannlampa, vilket skulle visa sig vara en bra idé.

När jag kom dit var det inte jättemånga bilar och alltså inte så mycket folk. Folket som var där var sådana som kunde åka skidor, så det var fria spår. Jag blev omåkt några gånger, men vid ett tillfälle kom en man upp bredvid mig på ett ställe där vi diagonalade. Jag såg i ögonvrån hur han satte i stavarna lite längre fram än jag, så jag härmade honom och fick på så sätt upp farten och det flöt på väldigt mycket bättre. Det slutade med att han tröttnade och gled in bakom mig igen, hehe. 

Det kändes i kroppen att det var längesedan man stod på skidor. Många muskler som man inte brukar använda, men det var riktigt härligt att glida runt ute i spåren. Jag hade så jäkla bra fäste och glid också, vilket såklart bidrog till upplevelsen.

När jag hade åkt ett varv släcktes plötsligt ALLA lampor och det blev riktigt kolsvart där i skogen. Då var jag verkligen glad att jag hade pannlampan på huvudet, kunde knäppa på den och åka vidare. Lite längre fram i spåren hittade jag folk som inte hade pannlampa och glatt hängde på mig. Det tog inte jättelång tid, kanske 5 minuter, innan ljuset kom tillbaka, men det var rätt skönt att slippa bara stå och vänta på att det skulle komma tillbaka.

Många varv blev det, jag fick ihop ca 8 km och var ute i 45 minuter. Underbart pass! 

Jag är så glad att Åkulla skidallians finns och gör ett sådant fantastiskt jobb varje år så att man även om man bor i snöfattiga Halland kan få fina möjligheter att åka skidor!

Finfina spår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar