Sidor

torsdag 2 januari 2014

Run-Swim

Swim-run har man kanske hört talas om, det är ju en form av tävling där man både simmar och springer olika sträckor. Men idag blev det en run-swim för min och Emelies del nere i Falkenberg. Vi började alltså med att springa, med utgångspunkt från Klitterbadet.

Det regnade lite lätt ute och det blåste en del utmed havet så det blev en lite seg start, men det kändes ändå ok. Dock blev jag rejält trött allteftersom vi sprang. Kände mig allmänt seg och det kändes bara trögt att springa. Vet inte riktigt varför egentligen. Men då var det ju väldigt bra att ha lite sällskap så att man kunde springa och snacka och glömma att det var segt. 8,3 km sprang vi på 52 minuter.

När vi sprungit klart stack vi alltså in på Klitterbadet och hoppade i bassängen där. Vi körde våra 1000 m (tror vi för vi tappade ju såklart räkningen även denna gång) och det var riktigt gött att simma idag. Och kul! Jag känner mig alltmer trygg i vattnet och litar mer och mer på min förmåga att simma och flyta, vilket gör att simningen blir mer avslappnad. Andningen funkar per automatik nu också, vilket gör att jag inte behöver tänka på det längre utan bara kan simma på.

Om tre veckor börjar min crawl-kurs. Tyvärr kommer jag då att befinna mig i Göteborg på utbildning, så jag kan inte vara med. Men jag har lite funderingar på att köra ner iaf, för det är ju jäkligt trist att missa första tillfället. Det beror på hur länge vi håller på med utbildningen på kvällen och hur vädret är förstås.

Det ska bli riktigt kul att lära sig något nytt och förhoppningsvis bli ännu bättre i vattnet och kunna träna ännu hårdare och få upp farten lite grann.

Något som var riktigt bra med simningen idag var att min stelhet bakom höger skulderblad, som kom efter några km löpning helt släppte och jag kände mig riktigt bra i min rygg efteråt. Så gött!

Man kan säga att det här var en riktigt bra inledning på 2014 och nu känner jag mig pigg och nöjd! Nu hoppas jag att det blir bra väder för en cykeltur imorgon, däcken är nypumpade och jag längtar verkligen efter att få cykla! Det var ju ett tag sedan nu. Och när det ändå inte är någon vinter, så kan man ju lika gärna passa på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar