Sidor

lördag 31 december 2011

Året som gått 2011


Året började med kaos runt omkring min pappa och hans sjukdom. Det gick åt mycket energi till att hitta ett vettigt boende till honom och när han väl fick komma till ett ställe tog det bara några veckor innan
han gick och lade sig för att sova middag och aldrig vaknade upp igen.
Pappa röjer efter stormen Gudrun 2005

Därefter följde en hektisk tid för att ordna upp alla grejer som ska ordnas upp när någon dör samtidigt som såklart sorgen var en tung börda att bära. Som tur var insåg jag då att jag hade massor av människor runt omkring mig som hjälpte till och stöttade.
Magnus, brorsan o jag kör ut virket från skogen
Men pappas död innebar också mer eller mindre startskottet för renoveringen av huset och möjliggörandet av vår flytt dit och i februari började jag ringa runt till snickare och köksleverantörer. I mars började jag renovera mitt blivande kontor. Renoverandet fortsatte med sovrummet lite parallellt med kontoret, som äntligen blev klart i juli. Hela semestern ägnades åt renovering och svetten rann i den varma sommaren.


I april var vi och hämtade vår nya familjemedlem Selma. Jag var väl inte så nöjd med Magnus beslut att skaffa valp mitt i allt renoverande, men idag är jag så glad för denna underbara hund!


I slutet av augusti - början september höll vi på med att riva köket, badrummet, lilla toan och alla avlopps- och vattenledningar. Det var ett drygt jobb som sparade en hel del pengar då hantverkarna bara kunde
gå rakt in och börja bygga. Den 17:e oktober kom köket. I november var det klart med alla grejer på plats, såsom vitvaror, kakel och golv. Mitt i allt detta bytte jag även jobb, vilket känns som det bästa jag
gjort i år. Nu har jag ett roligt jobb som jag trivs mycket bra med.

Rivning av köket
Sedan började problemen med brunnen, vilket resulterade i att vi blev tvungna att gräva en ny brunn. Detta gjorde också att det dröjde innan vi kunde flytta in. Som tur var fick vi en varm hus och lyckades hålla
värmen i huset med hjälp av en byggfläkt på första våning och ett el- element på andra våning. Inte förrän vi hade vatten i huset kunde vi börja elda eftersom värmesystemet var tömt på vatten.

Ny brunn
Den 16 december kunde vi äntligen flytta in i huset. Inte heller det gick utan problem, då vi första morgonen fick börja med att ösa ur några 100 liter vatten ur källaren eftersom rörmokaren inte satt ihop rören ordentligt. Men allteftersom blev saker och ting bättre och nu är det fullt beboeligt och jag bara njuter av att göra det jag längtat efter i så många år, bo på gården!

Mitt fina kök!
Så sammanfattningsvis har det varit en extremt händelserikt år med stora tråkiga händelser men även stora roliga händelser. Inför 2012 hoppas jag på ett lite lugnare år med mer ridning och träning och kul saker!


GOTT NYTT ÅR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar