Sidor

söndag 18 december 2011

Inflyttning och mer problem...

Nu går flyttlasset lite smått och i fredags firade vi med lite god mat och dryck mellan städandet innan vi till sist kom i säng vid 12-tiden. Då hade vi kopplat in tvättmaskin och torktumlare också och nästan städat hela huset.

Vattnet och värmen funkar bra men vi har problem med att golvvärmen inte går ut i hela golvet. Efter att rörmokaren varit på besök i fredags hade dessutom cirkulationspumpen börjat tjuta. Mindre roligt. Dock är det nu värme i golvet på lilla toan. Men det gick ju inte att ha igång värmen på natten för då börjar det tjuta och så får man gå upp och dra ut kontakten och sätta i den igen. Något fel måste det ju vara. Men som tur är har jag min händige sambo som luftade systemet igen och då fick vi äntligen tyst på tjutandet.

Igår morse vaknade vi ganska tidigt och Magnus tänkte gå ut en runda med Selma. Men plötsligt kommer han springandes och säger att hela källaren är full av vatten. Jag trodde inte det var sant, men det var det. Ett rör i rummet där filtret sitter hade glidit isär, antagligen inte rätt gjort från början. Jag ringde rörmokaren, som såklart inte svarade. Jag skickade ett SMS om att det var akut och att vi hade vattenläcka. Men han har inte hörts av. Så j-la dåligt! Får man bara ha vattenproblem när det är vardag??? Men som tur var lyckades Magnus sätta en bräda som håller emot så att det inte kan gå isär igen. Men nu vågar vi ju inte lämna huset utan att stänga av vattnet. Osmidigt!

Ca 100 liter öste jag upp ur källarrummet innan jag kunde gå ut och släppa ut mina hästar. Ingen bra start på dagen. Men vi åt iaf frukost och städade lite till innan vi begav oss till skogen efter jakt på julgran. Det var härligt att komma ut lite. Det var lite vind, men inte som förra helgen då det stormade ganska rejält. Efter avverkningen har man numera nästan havsutsikt men det känns ändå som att det finns en hel del skog kvar. Framför allt kan man fundera på hur återplanteringen ska bli. Jag har lite idéer på det området.

Efter skogsrundan åt vi lunch och jag började känna hur trött jag var. Vi fick äntligen skruvat upp det sista badrumsskåpet (det som snickaren slog sönder) så nu är där helt färdigt också. Vi flyttade runt lite möbler också innan vi for till Himle för att hämta lite grejer.

Jag packade ner alla mina kläder och tömde garderober och lådor. Kan inte fatta hur mycket det blev! Det känns ju alltid som att man inte har några kläder, men jag börjar inse att det beror på att man inte ser dem när det ligger packade i lådor. Jag tömde även badrumsskåpet och även där fanns ju hur mycket grejer som helst.

Idag testkör jag tvättmaskinen och torktumlaren. Jag är hittills väldigt nöjd med dem. Att ha en tvättmaskin som centifugerar med 1600 varv gör faktiskt större skillnad än vad jag trodde. Tvätten är ju nästan torr när den kommer ut. Nu återstår att se om torktumlaren är bättre än den vi har i Himle. Jag var missnöjd med den eftersom det vid flera tillfällen hände att den inte torkat tvätten torr, trots att den skulle ha sensorer som känner av om tvätten är torr eller inte. Vi får se hur detta går.

Idag känns saker och ting bättre än igår. Inga mer missöden hittills. Magnus är ute och jagar och solen tittar fram i den kalla decemberdagen. Hästarna står ute i hagen och mumsar ensilage och jag ska nu ställa mig och stryka alla skjortor som jag "hittade" i min garderob.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar