Sidor

söndag 25 december 2011

Våga vägra licens!

Det har väl knappas undgått någon som håller på med ridsport att det "fantastiska" Ridsportförbundet i det här landet nu har lyckats införa ännu en fullkomligt idiotisk regel i nästa års TR. Det är alltså regeln om storleken på loggor på ridutrustning som det står såhär om i TR:

På tävlingsområdet och under prisutdelningar får namn eller logotyper som identifierar tillverkaren av icke-sponsrade kläder, utrustning och/eller fordon endast förekomma en gång per klädesplagg, utrustning och/eller fordon och endast på en area som inte överstiger:
3 cm² (1 cm hög och 3 cm bred) för kläder och utrustning med undantag för selar 
under körning.

Detta innebär rent krasst att det är väldigt många schabrak, kavajer, träns, sadlar, benskydd, hjälmar, säkerhetsvästar, etc. som efter årsskiftet inte längre är tillåtna på tävling. Man måste ju undra vad Ridsportförbundet egentligen vill med hela sitt arbete??? Stoppa all utövning av ridsport på en annan nivå än den högsta??? Och hur har de tänkt sig att det ska kontrolleras att regeln efterföljs? Ska överdomarna ta ekipage av banan pga för stora loggor? Ska de som har sponsoravtal ha med sig bevis på detta på tävlingar för att inte riskera att bli stoppade??? Det är faktiskt helt fascinerande hur ett förbund lyckas misshandla sina medlemmar år efter år med än den ena och än den andra idiotiska bestämmelsen.

Det finns nu protestlistor och Facebook-grupper som sågar även denna regel, precis som det gör med regeln om de nya, dyra licenserna som uppmärksammades i höstas. Tyvärr tror inte jag att det hjälper med namninsamlingar och Facebook-grupper. Ridsportförbundet bryr sig knappast om det. Nej, det enda som kan få dem att tänka om är att faktiskt strunta i att lösa licens för nästa år. Vad gör de om alla ryttare (som inte är professionella och verkligen måste tävla) vägrar lösa licens? Om alla klubbar får ställa in sina tävlingar pga för få anmälda och inte kan få in pengar till sina verksamheter?? Då hade nog Ridsportförbundet verkligen behövt tänka över sina beslut.

Det är ju inte många (totalt sett) ryttare i det här landet som är professionella, utan de flesta utövare är som jag, glada amatörer med större eller mindre ambitioner att ta sig upp i toppen. Och det går faktiskt att missa de där första tävlingarna på året i minusgrader och snö bara för att se om det händer något. Jag tycker att alla ryttare som känner att de kan missa årets första tävlingar i år ska göra slag i sak och våga protestera på riktigt -

VÅGA VÄGRA LÖSA LICENS 2012!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar