Sidor

lördag 3 december 2011

Kick-off!

Torsdagen och fredagen har ägnats åt kick-off med mina nya kollegor. Vi började i torsdags förmiddag med ett studiebesök på Pilkington i Halmstad. En mycket intressant produktion att titta på. En enorm ugn där sand och olika ingredienser blandades runt i 1700 graders värme till glasmassa som sedan flöt ut på tennbad, stelnade och blev stora glasrutor som skars till och förpackades. Det som jag mest lade märke till var väl avsaknaden på maskinoperatörer (det var förvisso nästan lunchtid, men ändå) för det var ju en ganska självgående maskin. Ugnen stängs av ungefär vart 15:onde år och då monteras den ner och byts ut så det är ju inget man gör ett snabbstopp på.

Efter en god lunch åkte vi vidare till Gårdskampen i Båstad där vi i lag bestående av fem personer gjorde en massa övningar. En övning var att hålla två mjölkkannor, en i var hand, för mig vägde de 30 kg/st och för killarna 40 kg/st. Nästan två minuter (1.57) klarade jag att stå med dem i handen, det var gravitationen som vann till sist. Tur att jag har tränat med att bära vatten i mjölkkannor hemma, för jag slog faktiskt några av killarna. Det är alltid mycket roligare att som tjej slå en kille i en ren styrkegren:).

Övriga grenar var frågesport, skytte-spel, flipper (som jag också fick köra för ingen annan ville, gick också ganska bra). En gren var att flytta 20 tennisbollar i rör från en sida till en annan. Vi flyttade alla på en gång och tog en överlägsen seger i den grenen också. Ja, det hela slutade faktiskt med att mitt lag vann. Riktigt kul! Som lite extra retning för de som inte vann fick vi en pin och en vas som jag fick behålla efter att mina lagkamrater imponerats av min insats i mjölk-kannegrenen.


Efter Gårdskampen åkte vi vidare till Lögnäs gård utanför Laholm där vi bjöds på spabad (bubbelpool, bastu och badtunna) och sedan god middag innan vi helt slutkörda efter badet gick och lade oss i de mysiga rummen.

Igår var det lite mer allvar i konferensrummet med jobbrelaterade grupparbeten. Efter torsdagens övningar var man ju inte på topp, men det gick ändå hyfsat bra. Men det var skönt att komma hem och få lite lugn och ro. 

Men jag har haft ett jättehärligt veckoslut och ställena som vi var på var riktigt bra. Det som gjorde det hela extra roligt var att det enda vi visste innan var att vi skulle ha badkläder och bra skor med oss, vilket gjorde att det var ett litet spänningsmoment över det hela. Det var också ett mycket trevligt sätt att lära känna sina nya kollegor under lite mer avslappnade former. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar