Sidor

söndag 11 december 2011

Kalas hela helgen!

Helgen inleddes med att vi hade kalas i fredag för Christoffer som fyllde 18 år. Eftersom vi jobbat hela veckan orkade vi inte laga någon mat utan köpte istället smörgåstårta. Eftersom det dök upp färre personer än beräknat blev det mycket tårta över och vi åt lite igår också.

Igår åkte Elinore, Christoffer och Axel (C:s kompis) o jag in till stan och tog en julshopping-runda. Det flöt på så himla bra. Jag hittade perfekta klappar till nästan alla jag skulle köpa så nu är det bara två kvar. Helt otroligt! Jag fixade även dop-present till lilla Maja som döptes idag.

Efter shoppingen åkte jag till Rolfstorp för att slå in alla paket och när jag höll på som bäst ringde Magnus och sa att vi var bjudna på julbord.

Så vi drog till http://www.bjorkgarden.se/Björkgården i förhoppning om en trevlig kväll. Och det var trevligt, förutom att det var så jäkla kallt att man höll på att frysa ihjäl. Och eftersom det var så glest dukat att man nästan fick ha megafon för att kunna prata med grannen så blev det ju inte varmare heller. Inte ens på toa var det varmt, än mindre varmvatten. Så dåligt!

Underhållningen var till en början bra, även om jag inte tyckte det var vidare fräsht när en av undehållarna kom in iförd endast Borat-"kläder" och satte sig på bordet bland maten. USCH! Efter ett tag kom det in två andra tjommar (som kallade sig för "Eskil o ja") på scen och då började det gå utför. Jag är verkligen inte pryd, men när ALLT handlar som sex (de sjöng "min dingeling" och sprang runt med ett förkläde som gick att fälla upp och då visade en ***) och dåliga ordvitsar, då tycker inte jag det är varken roligt eller trevligt. Det var tur att det satt tre dräggfulla skåningar vid bordet som orkade skratta och applådera hela kvällen, annars hade det varit knäpptyst i lokalen.

Vi åkte hem tidigt och lade oss istället för att hänga där och vara uttråkade. Det är lite synd att det alltid blir så "B-aktigt" på Björkgården för det är ju definitivt en lokal som har stor potential. Men än har ingen lyckats ta det hela vägen fram. Hade man värmt upp lokalen och haft vettig underhållning så hade det ju varit jättebra, för maten var ju god iaf.

Idag var det så dags för barndop för en kompis dotter. Jag är inte troende och går bara till kyrkan när jag "måste". Men jag brukar ändå lyssna på vad prästerna säger, för det kommer alltid någon groda ur munnen på dem. Så även idag när prästen påstod att det inte hade funnits några krig om alla varit kristna. Nähä -  och vilken tro har de som krigar i Israel då???? Det var riktigt nära att jag räckte upp handen och frågade om det påståendet, men jag är ju så väluppfostrad att jag höll mig i skinnet;).

När mässan långt om länge var klar och vi skulle gå ur kyrkan skulle det skakas tass med prästen. Han hälsade god jul, fast till mig sa han  "och det gäller dig också FAKTISKT". Hmmm, såg jag så icke-troende ut?? Efter dopet blev det återigen bra kalas med smörgåstårta och prinsesstårta. Nu ska jag inte äta tårta mer det här året...

Eftersom vi kände att vi rullade fram så tog Magnus och jag med oss hundarna och gick en ordentlig promenad i mörkret. Det var riktigt gott att få röra sig efter allt ätande!

Nu är det snart dags att gå och lägga sig och möta nästa vecka. Tiden går så himla fort! Imorgon kommer sotaren för att besikta vedspisen bl.a. Hoppas den går igenom så man iaf kan börja elda lite i den. Min förhoppning är också att jag kommande vecka äntligen får vatten i huset. Men det har jag ju hoppats så länge på att jag snart inte tror på det själv. HÅLL TUMMARNA!!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar