Sidor

onsdag 28 december 2011

Följetongen Ridsportförbundet...

Nu har Ridsportförbundet funderat ett tag på sitt beslut om ändringarna i TR och lagt ut information HÄR. Det är alltså (enligt SvRF) inget nytt utan bara ett förtydligande av redan gällande regler. Hmmm... Man kanske skulle tänka INNAN man skriver in en massa otydlig text i TR som ska följas av alla som tävlar. Och så kanske man ska kolla att översättningen från de internationella reglerna stämmer innan man skriver in det i TR.

Oavsett hur det här har gått till måste det ju nu bli totalt ointressant för alla företag som sponsrar vinnartäcken på tävlingar eftersom det inte får bäras på prisutdelning om inte ryttaren har avtal med företaget. Eller har jag förstått det hela fel?

Fast det står ju också såhär: Från och med 2012 behövs inget skriftligt avtal mellan ryttare och sponsor så länge allt tävlande sker i Sverige.

Detta tolkar jag som att man kan fortsätta köra på som vanligt med den utrustning man har och ifall någon frågar kan man ju bara påstå att man är sponsrad.

Det är iaf bra att SvRF reagerar på den enorma uppmärksamhet detta har fått, men man kan ju önska att de i fortsättningen tänker efter innan de gör sina ändringar i TR så att vi ryttare/medlemmar slipper känna oss helt överkörda varje gång det släpps ett nytt TR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar