Men det gick riktigt bra, de blev fantastiskt goda och såg ganska fina ut:)
Här kommer receptet!
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
150g smör
250 g kesella
2 dl strösocker
1 g saffran
1 tsk salt
16 dl vetemjöl
Russin
1 ägg och 1 msk mjöl till pensling
Gör såhär:
- Värm smör och mjöl till 37 grader i en kastrull.
- Smula ner jästen i en rymlig bunke. Häll lite av den ljumma mjölkblandningen i bunken och blanda tills all jäst löst sig. Blanda i resten av vätskan.
- Blanda ner kesella, saffran, socker och salt.
- Tillsätt nästan allt mjöl, gärna lite i taget och arbeta degen smidig. Tillsätt mer mjöl vid behov.
- Täck över degen och låt den jäsa i rumstemperatur i ca 60 minuter.
- Lyft upp degen på mjölat bakbord och knåda i några minuter.
- Dela degen i ca 30 bitar, rulla i längder, ca 2 cm i diameter.
- Snurra ändarna åt varsitt håll mot mitten och lägg på smord plåt/bakplåtspapper.
- Tryck ned russin i snurrornas mitt och låt sedan jäsa i ytterligare ca 45 minuter till dubbel storlek.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa upp ägget med mjölken och pensla bullarna.
- Grädda mitt i ugnen i ca 5-8 minuter tills bullarna blivit gyllenbruna.
- Ta ut bullarna och låt dem svalna på ett galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar